Η εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ προκαλεί ανησυχία – Τα πυρά από τον Τζεφ Μπέζος


Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μάσκ είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνει και μεγιστάνας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιδιοκτήτης της Τesla αγοράζει το Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Τwitter είναι ένα από τα πιο επιδραστικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βρίσκεται πια στα χέρια του δισεκατομμυριούχου Έλον Μάσκ μετά από την μεγαλύτερη επενδυτική κίνηση των τελευταίων 20 ετών.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη όμως δημιουργεί πολλά ερωτήματα για τη νέα εποχή του μέσου και του τρόπου με τον οποίο θα λειτουργεί καθώς ο Έλον Μάσκ έχει προειδοποιήσει για σημαντικές αλλαγές.

«Το πρόβλημα είναι ότι η ύπαρξη του Μασκ ως επικεφαλής της πλατφόρμας μπορεί να μας γυρίσει σε μια παλαιότερη εποχή του twitter. Με περισσότερη ρητορική μίσους» δήλωσε ο Τζον Κονστάιν.

Την ίδια στιγμή, ο εκτελεστικός διευθυντής του Twitter, Παράγκ Αγκραουάλ δηλώνει ότι το μέλλον της πλατφόρμας είναι αβέβαιο.

«Από τη στιγμή που η συμφωνία κλείσει, δεν ξέρουμε προς ποια κατεύθυνση θα πάει η πλατφόρμα. Πιστεύω πως όταν έχουμε μία ευκαιρία να μιλήσουμε με τον Έλον, θα είναι μία ερώτηση την οποία θα πρέπει να του θέσουμε» ανέφερε ο Αγκραουάλ.

Ο ίδιος ωστόσο υποστηρίζει ότι θα δημιουργήσει ένα πιο ελεύθερο μέσο.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Έλον Μασκ.

Την στήριξη ωστόσο του Τζάκ Ντόρσεϊ τον δημιουργό του Twitter έχει ο Έλον Μάσκ.

 Ερωτήματα Τζεφ Μπέζος για την εξαγορά του Twitter από τον Ίλον Μασκ – Εμπλέκει την Κίνα
 
Το δικό του «ερωτηματικό» στην πολυσυζητημένη εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter από τον Ίλον Μασκ έναντι 44 δισεκ. δολαρίων πρόσθεσε ο μεγιστάνας της Amazon Τζεφ Μπέζος, του οποίου η αντιπαλότητα με τον ιδρυτή της Tesla και της Space Χ είναι γνωστή… 

Ο Μπέζος παρέθεσε σχόλιο ακολούθου του στο Twitter, ο οποίος επισήμανε ότι η Κίνα ήταν το 2021 η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις ΗΠΑ, ότι οι κινέζοι κατασκευαστές μπαταριών είναι σημαντικοί προμηθευτές για τα ηλεκτρονικά οχήματα της Tesla, και ότι μετά το 2009, οπότε η Κίνα απαγόρευσε το Twitter η κινεζική κυβέρνηση δεν είχε σχεδόν κανένα μοχλό για άσκηση πίεση στην πλατφόρμα.

«Αυτό μπορεί να άλλαξε» (με την εξαγορά) σχολιάζει ο ακόλουθος του Μπέζος. 

Απαντώντας, ο «ισχυρός άνδρας» της Amazon κάνει λόγο για «ενδιαφέρουσα ερώτηση». «Μήπως η κινεζική κυβέρνηση μόλις κέρδισε έναν μοχλό πίεσης στην πλατεία της πόλης;» διερωτάται ειρωνικά ο Μπέζος, αναφερόμενος στο σχόλιο του Μασκ πως «το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης». 

«Η δική μου απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι μάλλον όχι. Το πιθανότερο αποτέλεσμα από αυτή την άποψη είναι η πολυπλοκότητα στην Κίνα για την Tesla, παρά η λογοκρισία στο Twitter» διευκρινίζει. «Αλλά θα δούμε. Ο Μασκ είναι εξαιρετικά καλός στην αντιμετώπιση αυτού του είδους της πολυπλοκότητας» προσθέτει ο Τζεφ Μπέζος.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!