Η ενοχλητική ανδρική συνήθεια που πλέον απαγορεύεται στο μετρό


Και ποιος δεν έχει κάτσει σε μέσο μαζικής μεταφοράς δίπλα σε κάποιον που κάθεται με ανοιχτά τα πόδια και ενοχλεί. Ακόμα πιο εκνευριστική η ερώτηση, μήπως ενοχλώ; Ναι ενοχλείς, αφού ο χώρος στα λεωφορεία και στο μετρό δεν υπολόγισε την ανδρική συνήθεια να καθόμαστε με ανοιχτά τα πόδια.
Πλέον η πρώτη χώρα που το απαγορεύει είναι η Ισπανία, και συγκεκριμένα η Μαδρίτη, που σε πρώτη φάση θα γίνει απλώς σύσταση, αλλά μετά θα υπάρχου κυρώσεις όπως επιβολή χρηματικού προστίμου.Το νέο μέτρο ήρθε ώς αποτέλεσμα μια καμπάνιας γυναικών, χιλιάδες υπογραφές, και κωδικό όνομα MadridSinManspreading, βρίσκοντας απήχηση σε χιλιάδες κόσμου που ταλαιπωρούνται από την άκομψη αυτή συνήθεια.

Η συζήτηση για το θέμα έφτασε μέχρι και στη βουλή, και ήδη σχεδιάζεται το μέτρο να γίνει εθνικό.

 Η Ισπανία δεν είναι η πρώτη χώρα που εφαρμόζει αυτή τη πολιτική, αφού εδώ και μια 5ετία στο μετρό της Νέας Υόρκης, οι παραβάτες συλλαμβάνονται και τους καταλογίζεται πρόστιμο, ενώ αν ξαναπιαστούν να κάθονται με ανοιχτά τα πόδια, τους απαγορεύεται η χρήση του μετρό.

Esta es la señal de los autobuses de la @EMTmadrid para respetar el espacio de los demás y evitar el #manspreading. https://t.co/dnqdMycgaO pic.twitter.com/Xwcx3bx8DG

— Ayuntamiento Madrid (@MADRID) June 7, 2017

e-daily



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!