Η απάντηση του Σπύρου Σημίτη για την offshore και τις έρευνες


Ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης, αδελφός του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη με γραπτή του δήλωση χαρακτήρισε ως απαράδεκτα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ίδιο σχετικά με διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Οι ισχυρισμοί που προβλήθηκαν και πάλι σε ορισμένα δημοσιεύματα, για διακίνηση χρήματος παράνομης προέλευσης που σχετίζονται με εμένα, είναι όπως ήδη είχα δηλώσει στις 3/7/2017 απαράδεκτοι, συκοφαντικοί και εξυπηρετούν προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες. Οι οποιεσδήποτε ενδεχόμενες έρευνες θα το αποδείξουν».

Το πρωτοσέλιδο της Realnews εμφανίζει τον Σπύρο Σημίτη να θεωρείται από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, ως ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος προερχόμενου από δωροδοκίες, μέσω offshore εταιρείας με διαχειριστή τον ίδιο.

Με τίτλο «Ψάχνουν την offshore του Σπύρου Σημίτη» τονίζεται αναφέρεται πως ο Σπύρος Σημίτης είναι ύποπτος για διακίνηση μαύρου χρήματος, προερχόμενου από δωροδοκίες, σύμφωνα με την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Η εφημερίδα αναφέρετα σε επίσημο αίτημα να ανοίξουν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία. Αναφέρει επίσης πως στο έγγραφο που απεστάλη πριν από λίγες ημέρες, τις υπόνοιες για την τέλεση των κακουργηματικής φύσης αδικημάτων φαίνεται να τις συνδέουν οι εισαγγελείς με τη συγγενική σχέση που έχει με τον Κ. Σημίτη και ενδεχόμενη δωροδοκία του.

newsbeast

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!