Ηράκλειο: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών – 7 συλλήψεις


Εξαρθρώθηκε από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στις περιοχές της Αττικής και του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η ανάλυση του τρόπου δράσης, η εμπεριστατωμένη έρευνα καθώς και η αξιοποίηση στοιχείων από τους αστυνομικούς, είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη συνολικά επτά ατόμων (4 ημεδαπών, μιας ημεδαπής και 2 αλλοδαπών).

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η εν λόγω οργάνωση προμηθευόταν ναρκωτικές ουσίες από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, τις οποίες στη συνέχεια εισήγαγε από τις πύλες εισόδου της Ηγουμενίτσας και της Πάτρας προκειμένου να διατεθούν στη χώρα μας.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης (modus operandi), τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της, ακολουθώντας διάφορα στάδια για την υλοποίηση των παράνομων ενεργειών τους, που αφορούσαν ειδικότερα στην αγορά, μεταφορά διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών.

Πιο αναλυτικά, ηγετικό ρόλο είχε ημεδαπός συλληφθείς, ο οποίος επικοινωνούσε με διακινητές άλλων χωρών της Ευρώπης, προκειμένου να προμηθευτεί ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, βοηθούμενος από ημεδαπό, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική του δραστηριότητα, μετέφερε τα ναρκωτικά στη χώρα, ενώ μέλη της οργάνωσης παραλάμβαναν ορισμένες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Αττικής, ενώ οι υπόλοιπες κατέληγαν στο Ηράκλειο.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί αστυνομική επιχείρηση από το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, με τη συμμετοχή αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκε φορτηγό στην Ηγουμενίτσα, στο οποίο επέβαιναν δυο άνδρες και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση, ενώ κατά την άφιξή τους σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι τους ανέμεναν δύο αλλοδαποί και ένας ημεδαπός, προκειμένου να πραγματοποιηθεί αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών.

Αμεσα ακινητοποιήθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν, ενώ ακολούθησε έρευνα σε δύο οχήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (24) κιλά και (678) γραμμάρια κάνναβης, (3) κιλά και (660) γραμμάρια κοκαΐνης (σε μορφή βράχου), καθώς και το χρηματικό ποσό των (7.000) ευρώ. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια κάνναβης, 2,3 γραμμάρια ηρωίνης, 6 δενδρύλλια κάνναβης, χρηματικό ποσό 24.000 ευρώ, 11 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και 2 ζυγαριές ακριβείας.

Επιπλέον κατασχέθηκαν, Ι.Χ.Φ. (τράκτορας) μετά επικαθήμενου ψυγείου, Δ.Χ.Ε. (ταξί) ιδιοκτησίας ενός αλλοδαπού συλληφθέντα και Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ημεδαπού συλληφθέντα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!