ΗΠΑ: Γυναίκα ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της ήταν κατά συρροή δολοφόνος που σκότωσε 70 γυναίκες


Μια γυναίκα από την Αϊόβα των ΗΠΑ «πυροδότησε» μια μεγάλη έρευνα της αστυνομίας, όταν ισχυρίστηκε πως ο πατέρας της υπήρξε ένας από τους πιο «ενεργούς» κατά συρροή δολοφόνους της χώρας, έχοντας δολοφονήσει, όσο ζούσε, περίπου 70 γυναίκες.

Η γυναίκα, ονόματι Λούσι Στάντι, υποστήριξε ότι ο πατέρας της, Ντόναλντ Ντιν Στάντι, σκότωσε από 50 έως 70 γυναίκες σε διάστημα 30 ετών. Μάλιστα, δήλωσε ότι ο πατέρας της είχε «στρατολογήσει» εκείνη και τον αδερφό της, βάζοντάς τους να τον βοηθάνε να μετακινήσει τα πτώματα των νεαρών γυναικών, που φέρεται να ήταν θαμμένα κοντά σε ένα πηγάδι στην ιδιοκτησία του.

«Ξέρω πού είναι θαμμένα τα πτώματα», είπε η Λούσι Στάντι στο Newsweek.

«Απλώς μας έλεγε ότι έπρεπε να πάμε στο πηγάδι και ήξερα τι σήμαινε αυτό. Κάθε φορά που πήγαινα στο πηγάδι ή στους λόφους, δεν πίστευα ότι θα επέστρεφα. Νόμιζα ότι θα με σκότωνε φοβούμενος ότι δεν θα κρατούσα το στόμα μου κλειστό».

Ο σερίφης της κομητείας Φρεμόντ στην Αϊόβα, Κέβιν Έιτροουπ, ανακοίνωσε πως δύο αστυνομικά σκυλιά εστάλησαν μύρισαν στην τοποθεσία που υπέδειξε η γυναίκα και, σύμφωνα με τις αντιδράσεις τους, κρίνεται ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πτώματα σε αποσύνθεση στην περιοχή.

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία, αλλά δεν έχουμε ως ώρας κανένα αποδεικτικό στοιχείο πέραν των αντιδράσεων των σκυλιών, που υποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη πτωμάτων σε αποσύνθεση στο σημείο», είπε ο σερίφης. «Χρειαζόμαστε περισσότερες αποδείξεις». Ο σερίφης εντούτοις αναγνώρισε ότι η έρευνα με τα σκυλιά προσδίδει μια κάποια αξιοπιστία στους ισχυρισμούς της Λούσι Στάντι και προανήγγειλε ότι το γραφείο του θα συντονιστεί με το Τμήμα Εγκληματικών Ερευνών της Αϊόβα, για να διερευνήσουν περαιτέρω το ζήτημα.

Οι Αρχές άρχισαν να εξετάζουν τους ισχυρισμούς της Στάντι το 2021, αλλά χρειάστηκε να εντοπίσουν το πηγάδι και να πάρουν το ΟΚ από τους σημερινούς ιδιοκτήτες του ακινήτου και τις γειτονικές ιδιοκτησίες για να πραγματοποιήσουν έρευνες, είπε ο Έιτροουπ.

Σύμφωνα με το Newsweek, ο Ντόναλντ Στάντι θεωρείται ύποπτος για το ότι παρέσυρε γυναίκες, οι οποίες ήταν ως επί το πλείστον ιερόβδουλες και τις μετέφερε στο κτήμα του, πριν τις σκοτώσει.

Η Στάντι είπε στο Newsweek ότι ο ευέξαπτος και τακτικά μεθυσμένος πατέρας της συνήθως έσπαγε ή κλωτσούσε τα κεφάλια των θυμάτων του μέσα σε ένα τρέιλερ όπου έμενε η οικογένεια. Ο πατέρας της φέρεται να πέθανε στα 75 του, το 2013.

Η Στάντι είπε επίσης ότι ο πατέρας της φρόντιζε τα παιδιά του να γνωρίζουν τι έκανε, αν και είναι άγνωστο εάν τα άλλα αδέρφια της έχουν μιλήσει με τις αρχές. Ο αδερφός της φέρεται να αυτοκτόνησε στα 39 του.

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι είχε μιλήσει σχετικά σε δασκάλους και ιερείς, καθώς και στις αρχές επιβολής του νόμου σε όλη την Αϊόβα και τη γειτονική Νεμπράσκα, αλλά «κανείς δεν με άκουγε».

eleftherostypos

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!