Από τον Κώστα Λεφάκη

Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου σηματοδοτεί αλλαγή στη διάθεση των περισσοτέρων, έστω και πρόσκαιρα. Είναι ευκαιρία για σκέψεις και αποφάσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, έστω κι αν χαρακτηρίζονται από κάποιου είδους συναισθηματική φόρτιση.

Κριός

Είστε σημαντικά ενισχυμένοι και μπορείτε να αισθάνεστε ικανοποιημένοι από τις επιτυχίες σας. Όμως ο Άρης μπαίνει στο ζώδιό σας κι αυτό σας κάνει ευέξαπτους, ανυπόμονους και απόλυτους. Η καινούρια χρονιά ξεκινά αισιόδοξα, δραστήρια και φιλόδοξα, αλλά οι εκλείψεις του Ιανουαρίου θα εμποδίσουν τις εξελίξεις σε θέματα ειδικού ενδιαφέροντος και καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί και σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα διπλωμάτες.

ΤΙΡ: Αξιοποιήστε το θάρρος σας με πρωτοβουλίες της κατάλληλης στιγμής.

Ταύρος

Δώστε προτεραιότητα στις δικές σας επιθυμίες. Προσπαθήστε να αποφύγετε αναμετρήσεις με ό,τι είναι πιο δυνατό από εσάς. Η νέα χρονιά θα φέρει σημαντικές αλλαγές στη ζωή σας, αλλά στην πορεία της και όχι στο ξεκίνημά της. Αισθηματικά έχετε κάθε λόγο να είστε ικανοποιημένοι. Φροντίστε να είστε σαφείς στις επιδιώξεις σας και ουσιαστικοί στις συναναστροφές σας. Η χαλάρωση των εορτών τελειώνει και εσείς πρέπει να σκεφτείτε το αύριο και τις ανάγκες σας.

ΤΙΡ: Βελτιώστε την κοινωνική σας ζωή με νέους ανθρώπους και ενδιαφέροντα.

Δίδυμοι

Αισθηματικά η εβδομάδα θεωρείται ευχάριστη και σας δίνει πολλές ευκαιρίες να επικοινωνήσετε και να συναναστραφείτε με ενδιαφέροντες ανθρώπους και δυνητικούς νέους συντρόφους. Η νέα χρονιά είναι πολλά υποσχόμενη. Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου θα καλύψει τη ματαιοδοξία σας και θα σας φέρει στο επίκεντρο της συντροφιάς σας. Προσοχή στα έξοδα και στη μεγαλοθυμία σας.

ΤΙΡ: Προσέχετε την υγεία και τον εαυτό σας.

Καρκίνος

Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου σάς βοηθά να επικοινωνήσετε και να διασκεδάσετε, ωστόσο αποφύγετε τις υπερβολές στις δραστηριότητές σας. Αισθηματικά έχετε τον τρόπο να ξεφύγετε από τα δύσκολα και να κερδίσετε λίγο χρόνο ακόμα. Οικονομικά υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις σε χρήματα που σας οφείλονται, αλλά αυτό δεν προβλέπεται να σας ζημιώσει. Αν ταξιδεύετε, μεριμνήστε για κάποιες λεπτομέρειες που θα κάνουν το ταξίδι σας πιο άνετο.

ΤΙΡ: Διαχειριστείτε έξυπνα και προνοητικά το εισόδημά σας.

Λέων

Η νέα χρονιά ξεκινά με ενδιαφέρουσες συναναστροφές και ασχολίες. Οι περισσότεροι από εσάς αποκτάτε θέση ή ασχολία κύρους. Είστε πρόθυμοι να εργαστείτε περισσότερο και να δείτε απτά τα αποτελέσματα των κόπων σας. Φροντίστε όμως να μη βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα για ανθρώπους που δεν πληρούν τα δικά σας κριτήρια κι δώστε τους την ευκαιρία να εργαστούν με τον τρόπο τους. Αισθηματικά μια νέα γνωριμία θεωρείται πολύ πιθανή.ΤΙΡ: Αποφύγετε δηλώσεις που θα ενοχλήσουν το περιβάλλον σας.

Παρθένος

Είναι καιρός να επανέλθετε στη δράση και να επιδιώξετε την πραγματοποίηση των προσδοκιών σας. Ξεφύγετε από κάποιους περιοριστικούς κανόνες που έχετε θέσει εσείς στον εαυτό σας και απολαύστε αυτά που σας προσφέρονται τώρα. Η πρώτη εβδομάδα του έτους έχει ποικιλία ενδιαφερόντων, γι’ αυτό φροντίστε να είστε παρόντες εκεί που εξελίσσεται η δράση. Οικονομικά φαίνεται ότι τακτοποιείτε υποχρεώσεις και έχετε περιθώρια να είστε λίγο ανέμελοι.

ΤΙΡ: Είναι ευκαιρία να επιδιώξετε μια συμφιλίωση με κάποιον φίλο.

Ζυγός

Επηρεάζεστε από τα οικογενειακά σας και αγχώνεστε λίγο περισσότερο για κάποιες εξελίξεις σε σχετικά θέματα. Είστε όμως διπλωμάτες και μπορείτε να διευθετήσετε τις διαφορές που επικρατούν ανάμεσα σε ορισμένα μέλη του περιβάλλοντός σας. Αισθηματικά έχετε κάθε ευκαιρία να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό σας ή να γνωρίσετε ενδιαφέροντα άτομα. Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου σάς βοηθά να είστε εξωστρεφείς, επικοινωνιακοί και δραστήριοι.

ΤΙΡ: Ανανεωθείτε και ασχοληθείτε με ευχάριστες δραστηριότητες.

Σκορπιός

Η αισθηματική σας ζωή σας απασχολεί και σας δικαιώνει. Φροντίστε να διατηρήσετε ό,τι καλό συμβαίνει σε αυτό τον τομέα και φερθείτε διπλωματικά σε ό,τι φαίνεται να δημιουργεί ανασφάλεια. Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου σάς φέρνει ειδήσεις από αγαπημένους ανθρώπους και σας βοηθά να ταξιδέψετε. Το απρόοπτο θα παίξει ρόλο, αλλά το ένστικτό σας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τις συνέπειές του.

ΤΙΡ: Επιδείξτε ψυχραιμία στα δύσκολα και μη λειτουργείτε αντιδραστικά.

Τοξότης

Έχετε μπει σε μια πορεία ανάπτυξης κι αυτό σας βοηθά να είστε αισιόδοξοι. Η πρώτη εβδομάδα του χρόνου εξελίσσεται θετικά για τα ενδιαφέροντά σας. Αισθηματικά μόνο αισθάνεστε κάπως πιεσμένοι, αλλά έχετε τον τρόπο να ξεπεράσετε τις δυσκολίες. Ένα ταξίδι σάς ευχαριστεί πολύ και σας επιτρέπει να ξεφύγετε από ό,τι σας πιέζει. Οικονομικά μη βασίζεστε στην καλή σας τύχη μόνο, αν είστε αποφασισμένοι να κλείσετε οριστικά κάποιες εκκρεμότητες.

ΤΙΡ: Απαλλαγείτε από αστοχίες του παρελθόντος και διοχετεύστε την αισιοδοξία σας στο μέλλον.

Αιγόκερως

Η νέα χρονιά ξεκινά δραστήρια, αλλά θα πρέπει να είστε ουσιαστικοί στις επιθυμίες σας. Φροντίστε να τακτοποιήσετε τα θέματα που σας απασχολούν και να μην αναβάλλετε κάποιες από τις δραστηριότητές σας για αργότερα. Κοινωνικά μπορείτε τώρα να επικοινωνήσετε, να εκφραστείτε και να διασκεδάσετε, ακολουθώντας τους δικούς σας κανόνες. Αισθηματικά αποφύγετε τα δύσκολα και τα βαθυστόχαστα για την ώρα και παραμείνετε στην επιφάνεια.

ΤΙΡ: Αφεθείτε σε συναισθηματικές παρορμήσεις.

Υδροχόος

Ενδιαφέρουσα η πρώτη εβδομάδα της νέας χρονιάς, καθώς σας βοηθά να διασκεδάσετε και να απολαύσετε. Αποφύγετε όμως τις υπερβολές και μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές σας. Παραμείνετε συνεπείς με τον εαυτό σας για να νιώθετε ασφαλείς. Αισθηματικά φροντίστε να ξεχωρίσετε τα σημαντικά από τα ασήμαντα και φανείτε ψύχραιμοι στις προκλήσεις. Οικονομικά κλείστε τα μέτωπα που σας ταλαιπωρούν.

ΤΙΡ: Επιλέξτε να ταξιδέψετε και να εκφραστείτε δημιουργικά.

Ιχθύες

Η αισθηματική σας ζωή έφερε κάποιες ανατροπές, οι οποίες σας επηρέασαν ψυχολογικά. Τώρα πρέπει να είστε περισσότερο ευέλικτοι και διεισδυτικοί σε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Η νέα χρονιά ξεκινά με ένταση σε ορισμένα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ανεξαρτησία σας. Αποφύγετε να θέσετε ανέφικτους στόχους, να επηρεάσετε ανθρώπους που δεν θα παραμείνουν στη ζωή σας και μην επιδιώκετε λύσεις σε θέματα που παραμένουν ρευστά από καιρό!

ΤΙΡ: Ευνοούνται πρωτοβουλίες που θα φέρουν χαρά και κατακτήσεις.