Από τον Κώστα Λεφάκη

Οι εντυπώσεις παίζουν μεγαλύτερο ρόλο από την ουσία. Η πολιτική και η οικονομία είναι δύο τομείς που θα επηρεαστούν σημαντικά από τις νέες εξελίξεις.

Kριός

Η εβδομάδα περιλαμβάνει αλλαγές και ανατροπές. Φροντίστε να έχετε προνοήσει για ενδεχόμενα που δεν εξυπηρετούν τις βλέψεις και τις προσδοκίες σας. Την Τετάρτη ο Ερμής περνά στον Τοξότη και δίνει ώθηση στα επαγγελματικά και τα κοινωνικά σας, ενώ η ανάδρομη Αφροδίτη επιστρέφει στο Ζυγό και κατά κάποιο τρόπο σας αιφνιδιάζει όσον αφορά τις αισθηματικές σας υποθέσεις. Προσοχή επίσης σε υποσχέσεις που δίνετε, ενέργειες σκοπιμότητας και οτιδήποτε εκφράζετε χωρίς να σκέφτεστε τις συνέπειές του.

ΤΙΡ: Επικεντρωθείτε σε ό,τι μπορεί να εξελιχθεί θετικά.

Ταύρος

Οι πρακτικές σας υποθέσεις παραμένουν ανεκπλήρωτες ή αβέβαιες. Πρέπει οι κινήσεις σας σε αυτό τον τομέα να είναι προσεκτικές, να μη χάνετε το θάρρος και την αποφασιστικότητά σας και να μην απογοητεύεστε όταν η συνεννόηση με τους άλλους γίνεται δύσκολη. Όσα συμβαίνουν διαμορφώνουν ένα σκηνικό καλύτερου μέλλοντος, το οποίο θα είναι απαλλαγμένο από τις τωρινές αγκυλώσεις. Οικονομικά, ένα έξοδο που δεν είχατε υπολογίσει θα αλλάξει τα σχέδιά σας.

ΤΙΡ: Κρατήστε μικρό καλάθι στις μεγάλες υποσχέσεις.

Δίδυμοι

Επιμείνετε εκεί που έχετε δίκιο, και ιδιαίτερα στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας. Απαλλαγείτε σταδιακά από ανθρώπους που σας έγιναν βάρος και από όσους δεν σας βοηθούν να αντεπεξέλθετε στις κοινές σας υποχρεώσεις. Ταξίδια και μετακινήσεις προβάλλουν ως ενδεχόμενο από την Τετάρτη και μετά. Η κοινωνική ζωή, η επικοινωνιακή δεινότητα αλλά και η καταναλωτική διάθεσή σας έρχονται και πάλι στο προσκήνιο μετά από μια περίοδο σκέψεων και αυτοπεριορισμού.

ΤΙΡ: Φροντίστε την υγεία και τον εαυτό σας.

Καρκίνος

Οι εξελίξεις στα αισθηματικά σας μπορεί να σας προβληματίσουν το πρώτο μισό της εβδομάδας. Μην αντιδράσετε εγωιστικά όμως και μην υιοθετήσετε κάθετη και αρνητική συμπεριφορά, καθώς τα δεδομένα αλλάζουν προς το τέλος της εβδομάδας. Ελέγξτε την ανασφάλειά σας και σκεφτείτε περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο θα πείτε αυτά που θέλετε χωρίς να βλάψετε τη σχέση και τον εαυτό σας. Οικονομικά, φροντίστε να είστε ευέλικτοι και αποτελεσματικοί.

ΤΙΡ: Κρατήστε μυστικά τα επαγγελματικά σας σχέδια. Η απερίσκεπτη εμπιστοσύνη μπορεί να σας κοστίσει.

Λέων

Χρειάζεται να είστε συνεπείς στα επαγγελματικά σας και να βελτιώσετε τις σχέσεις με τους συνεργάτες σας. Οι ανταγωνισμοί δεν θα βοηθήσουν τις ενέργειές σας, ενώ κάποιες φορές μπορεί να νιώσετε και αδικημένοι από τις εξελίξεις. Το σκηνικό αλλάζει μετά την Τετάρτη, όταν ο Ερμής περνά στον Τοξότη και είναι πιθανόν να ανακαλύψετε καινούριους τρόπους εργασίας ή να ανανεώσετε το αντικείμενο στο οποίο απασχολείστε. Αισθηματικά, μην είστε απόλυτοι ούτε βιαστικοί στα συμπεράσματά σας.

ΤΙΡ: Φροντίστε να μην είστε συναισθηματικά ευάλωτοι στο περιβάλλον σας.

Παρθένος

Εκεί που θεωρούσατε ότι είχατε τακτοποιήσει τις υποθέσεις σας, φαίνεται να αλλάζουν κάποια δεδομένα, τα οποία σας αναγκάζουν να επαναλάβετε κάποιες προσπάθειες. Δείξτε σύνεση και οργανωτική ικανότητα, ιδιαίτερα εσείς που έχετε υφισταμένους. Αισθηματικά, μην αναβάλετε αυτό που θέλετε να κάνετε και φροντίστε να είστε σαφείς στην επικοινωνία και τις επιδιώξεις σας. Ένα μικρό θέμα υγείας μπορεί να σας χαλάσει τη διάθεση στο τέλος της εβδομάδας.

ΤΙΡ: Οι σχέσεις σας μπορούν να βελτιωθούν με την κατάλληλη συμπεριφορά.

Ζυγός

Η Αφροδίτη επιστρέφει ανάδρομη στο ζώδιό σας την Πέμπτη και σας αναστατώνει για ακόμη μία φορά. Υποθέσεις που θεωρούσατε τακτοποιημένες χρειάζονται επιμέλεια και γεννούν δεύτερες σκέψεις όσον αφορά τα καλώς καμωμένα του παρελθόντος. Ένας απωθημένος έρωτας έρχεται και πάλι στο προσκήνιο, αλλά αυτή τη φορά έχετε μάθει το μάθημά σας και δεν υποκύπτετε εύκολα στη γοητεία του. Αυτό μπορεί να σας σώσει από δυσάρεστες εξελίξεις, δεν παύει όμως να λειτουργεί αρνητικά για τον ψυχισμό σας.

ΤΙΡ: Προσέξτε τα οικονομικά σας και τη διαχείρισή τους.

Σκορπιός

Φροντίστε να είστε ενήμεροι για τις εξελίξεις στην εργασία σας. Ένας άλλος τομέας που θέλει προσοχή είναι οι επαγγελματικές συναντήσεις, οι οποίες μπορεί να κρύβουν εκπλήξεις. Ο διπλός έλεγχος στο πρόγραμμά σας θα βοηθούσε. Αισθηματικά, μην παίρνετε αποφάσεις και μη βγάζετε συμπεράσματα. Η εβδομάδα είναι ρευστή στους περισσότερους τομείς και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τηρήσετε επιφυλακτική στάση απέναντι σε οτιδήποτε σοβαρό σάς απασχολεί ή βρίσκεται σε εξέλιξη.

ΤΙΡ: Κρατήστε ίσες αποστάσεις από ενδοοικογενειακές διαφωνίες.

Τοξότης

Οι πιο φιλόδοξοι από σας πρέπει να στηριχτείτε αποκλειστικά στη σοβαρή και επίμονη εργασία σας. Δείτε καλύτερα το συμφέρον σας και μη διστάσετε να πάρετε αποφάσεις, να κάνετε αλλαγές και να βάλετε σε άλλη βάση τα πράγματα που σας αφορούν. Ευνοείστε αν είστε καλά προετοιμασμένοι, αν διέπεστε από σοβαρότητα και αν έχετε αποφασίσει να τα καταφέρετε ξεκινώντας από τις ευνοϊκές στιγμές που θα σας παρουσιαστούν στο δεύτερο μισό της εβδομάδας.

ΤΙΡ: Ενεργοποιήστε τις δυνατότητές σας και αξιοποιήστε τις ευκαιρίες στα αισθηματικά σας.

Αιγόκερως

Είστε αναποφάσιστοι αισθηματικά, ιδιαίτερα εσείς που ξεκινήσατε πρόσφατα μια νέα σχέση. Το παρελθόν σε αυτό τον τομέα ενεργοποιείται με περίεργο τρόπο και είναι ικανό να βάλει εμπόδια στο δρόμο σας. Οικονομικά, προφυλαχτείτε από περιττά έξοδα, ενώ είναι απαραίτητο να μεριμνήσετε και για όσους εξαρτώνται από εσάς. Μείνετε θετικά διακείμενοι απέναντι σε εκείνους που θέλουν να σας στηρίξουν αλλά δυσκολεύονται να το κάνουν.

ΤΙΡ: Φανείτε αποτελεσματικοί στην εργασία και προνοητικοί στα οικονομικά σας.

Υδροχόος

Οι δημιουργικές σας ιδέες θα λειτουργήσουν μέσα από διαφορετικές εξελίξεις αυτή την εβδομάδα. Η καθημερινότητα θα προκαλέσει αρκετές φορές την αντίδρασή σας, αλλά τις περισσότερες φορές θα δείξετε αυτοσυγκράτηση και θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες που θα προκύψουν. Μην υπολογίζετε όμως σε υποστήριξη που δεν προέρχεται από συμφέρον και μην επιδιώκετε συναντήσεις με ανθρώπους που δεν δείχνουν ενδιαφέρον για τα σχέδιά σας.

ΤΙΡ: Στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις, αλλά μην υπερβάλετε στις δραστηριότητές σας.

Ιχθύες

Αισθηματικά, η εβδομάδα παρουσιάζει ενδιαφέρον και ίσως αλλαγές. Γίνεστε και πάλι το κεντρικό πρόσωπο μιας ιστορίας η οποία ταλαιπώρησε και εσάς και άλλα πρόσωπα εξαιτίας παρεξηγήσεων και κρυφών σκοπιμοτήτων. Οικονομικά, μπορείτε τώρα να τακτοποιήσετε υποθέσεις, να προχωρήσετε σε επικερδείς συνεργασίες και να κάνετε κάποια περιττά έξοδα που θα λειτουργήσουν ευεργετικά στη διάθεσή σας.

ΤΙΡ: Μην εκτίθεστε συναισθηματικά και μην προσποιείστε σε σχέση με αυτά που σας ενοχλούν.