Ευαγγελισμός: Θετική στον ιό η προϊσταμένη της μονάδας κρουσμάτων κοροναϊού


Μεγάλη ανησυχία έχει διασπείρει στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η είδηση ότι προϊσταμένη της νοσηλευτικής υπηρεσίας προσβλήθηκε από τον κορoναϊό.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ιχνηλατεί τις επαφές της νοσηλεύτριας, για να διαπιστωθεί έαν έχουν προσβληθεί και άλλοι εργαζόμενοι, ώστε να απομονωθούν έγκαιρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια ήταν ασυμπτωματική. Εντοπίστηκε, ωστόσο, από τον ΕΟΔΥ κατά τη διαδικασία προληπτικής ιχνηλάτησης των εργαζομένων που γίνεται για την προστασία των ίδιων, αλλά και των ασθενών. Η συγκεκριμένη κλινική COVID-19 στον Ευαγγελισμό, προοριζόταν να κλείσει σήμερα, καθώς δεν είχε ασθενείς. Ο ΕΟΔΥ υπέβαλλε σε εξετάσεις όλο το προσωπικό της κλινικής, για να διαπιστωθεί εάν είναι υγιείς, πριν μεταφερθούν σε άλλες κλινικές για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο στο νοσοκομείο έχει σημάνει συναγερμός:

“Στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύτρια προϊσταμένη σε τμήμα Κορωνοιου βρέθηκε θετική. Ιχνηλατουνται οι επαφές της. Μεγάλη ανησυχία στους συναδέλφους. Αυτό δείχνει την επικινδυνότητα μετάδοσης του ιού. Όλο το προσωπικό της κλινικής τέθηκε σε 7ημερη καραντινα και γίνονται τεστ τώρα και θα γίνουν και σε 7 ημέρες με την επιστροφή τους από την καραντίνα. Θα πρέπει να μας θέτουν σε εγρήγορση γεγονότα όπως οι ασυμπτωματικοί ασθενείς σε ΑΧΕΠΑ και “Αλεξάνδρας”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

medlabgr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!