Επιφυλακτικό κλίμα επικρατεί σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι φόβοι για κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας αντιστάθμισαν την θετική επίπτωση από την παρέμβαση των κινεζικών αρχών την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να ενισχυθεί το νόμισμα της χώρας.

Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης εξαπέλυσαν σήμερα μια ασυνήθιστα οξεία επίθεσηκατά των εμπορικών πολιτικών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, λέγόντας ότι δεν θα πετύχει ο εμπορικός «εκβιασμός» του Τραμπ. Προσπάθησαν επίσης να διαβεβαιώσουν τους επενδυτές για την ισχύ της κινεζικής οικονομίας καθώς η διαμάχη των τελευταίων μηνών έχει δημιουργήσει τριγμούς στις χρηματοπιστωτικές αγορές και έχει κλιμακώσει τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

Ύστερα από την αρχική τους άνοδο, οι ασιατικές μετοχές υπέκυψαν στις πιέσεις, με τις κινεζικές μετοχές να υποχωρούν σε αρνητικό έδαφος. Ο κινεζικός δείκτης των blue chips και ο σύνθετος δείκτης SSE της Σανγκαής υποχώρησαν πάνω από 1%.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com