Επιστροφή στην κανονικότητα: Ψώνια, βουτιές, επισκέψεις σε μουσεία


Μία διαφορετική εικόνα παρουσίαζε σήμερα η χώρα που επιστρέφει με γοργούς ρυθμούς στην κανονικότητα. Οι παραλίες πλημμύρισαν με κόσμο, το ίδιο και οι εμπορικοί δρόμοι καθώς τα μαγαζιά ήταν ανοιχτά και θα είναι ανοιχτά και την επόμενη Κυριακή. Άλλοι επέλεξαν να πάνε για καφέ ή φαγητό ή βόλτες σε ηλιόλουστους δρόμους.
Ψώνια, βουτιές, επισκέψεις σε μουσεία…

Όσοι επέλεξαν να παραμείνουν στο κλεινόν άστυ το πρώτο Σαββατοκύριακο της Ελευθερίας χρειάστηκε να οπλιστούν με υπομονή καθώς ουρές υπήρχαν σχεδόν παντού έξω από εμπορικά καταστηματα, στα μουσεία, ουρες και στα διόδια που οδηγούν στις κοντινές παραλίες.

Η ηλιόλουστη ημέρα οδήγησε τους Αθηναίους που δεν έφυγαν να περάσουν την ημέρα τους στις παραλίες της Αττικής με το αεράκι να μην εμποδίζει αρκετούς για την πρώτη βουτιά.

Oι Θεσσαλονικέις που δεν έφυγαν για Χαλκιδική από την Παρασκευή επέλεξαν σήμερα τις κοντινές παραλίες της Πιερίας με την κίνηση στα Μάλγαρα να είναι αυξημένη και τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές στα διόδια.

Πάντως ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο που αρκετοί μπόρεσαν μετά την χαλάρωση των μέτρων να εγκαταλείψουν τη Αθήνα. Περισσότερα από 125.000 οχήματα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από το πρωί της Παρασκευής ενώ μόνο το Σάββατο «εγκατέλειψαν» τη Θεσσαλονίκη περισσότερα από 22.000 οχήματα

Ώρα 11 το πρωί Ερμού. Ο εμπορικότερος δρόμος πλημμύρισε και σήμερα με κόσμο που ήθελε να ψωνίσει χωρίς χρονικούς περιορισμούς και μηνύματα.

Οι ουρές δεν έλειψαν σε μεγάλες αλυσίδες και πολλοί χρειάστηκαν αρκετή υπομονή εάν ήθελαν να ψωνίσουν.

Ουρές έξω από τα μαγαζιά και στην Θεσσαλονική .Τα ανοιχτά εμπορικά καταστήματα έδωσαν την ευκαιρία στους Θεσσαλονικεςι να κατεβούν στην Τσιμισκή για να κάνουν τις αγορές του πλέον χαλαρά.

Η πρώτη Κυριακή με ανοιχτά τα μουσεία οδήγησε τους λάτρεις του πολιτισμού να τα επισκεφθούν. Έξω από την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη σχηματίστηκε ουρά αρκετών μέτρων.

Παρόλο που η ζωή μας έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και τα καταστήματα εστίασης είναι ανοιχτά κάποιοι επιμένουν στα κορωνοπάρτυ όπως αυτό που έγινε χθες το βράδυ στην πλατεία της Παντάνασσας στην Πάτρα με χιλιάδες νεαρούς να έχου γεμίσει ασφυκτικά τον χώρο της πλατείας και να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην παραλία του Αλίμου, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και την Θεσσαλονίκη… Οι Αθηναίοι γέμισαν τις παραλίες του Λεκανοπεδίου με τους πιο τολμηρούς να κάνουν και μπάνιο.  Ο κόσμος έκανε τη βόλτα του και κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στη Θεσσαλονίκη οι εκδρομείς επιστέφουν σιγά σιγά από τη Χαλκιδική.

mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!