Επαγγελματίες ζωοκλέφτες συνελήφθησαν στη Λάρισα


Οργανωμένη σπείρα ζωοκλεφτών, που «χτύπησαν» μέσα σε λίγες ώρες ένα αγρόκτημα και μια κτηνοτροφική μονάδα σε περιοχές της Λάρισας και άρπαξαν συνολικά 96 ζώα με σκοπό να τα πουλήσουν σε εμπόρους κρεάτων, εξάρθρωσαν άμεσα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που συνέλαβαν τα τρία μέλη της και έναν επίδοξο αγοραστή.

Η έρευνα που αποκάλυψε την δράση της τριμελούς συμμορίας, ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες για τις απανωτές ζωοκλοπές και οδήγησε το βράδυ του Σαββάτου στην επιχείρηση ενός 42χρονου Έλληνα, όπου βρέθηκαν 96 σφαγμένα αμνοερίφια. 

Ο έλεγχος έδειξε ότι τα 16 από αυτά τα είχε κλέψει ο επιχειρηματίας τις πρώτες πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας από ένα περιφραγμένο αγρόκτημα στη Λάρισα, με σκοπό να τα πουλήσει σε έναν 52χρονο έμπορο κι έτσι συνελήφθησαν και οι δυο.

Ακολούθησε η σύλληψη άλλων δυο συνεργών του 42χρονου, ηλικίας 30 και 32 χρόνων, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ξημερώματα του Σαββάτου είχαν αρπάξει και τα υπόλοιπα 80 αμνοερίφια από μια κτηνοτροφική μονάδα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και τα είχαν φορτώσει στο Ι.Χ. φορτηγό του 42χρονου. Τα σφαγμένα ζώα κατασχέθηκαν, όπως και το φορτηγό του επιχειρηματία και 2.030 ευρώ, ενώ οι τέσσερις «επαγγελματίες» ζωοκλέφτες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας που άσκησε δίωξη σε βάρος τους για ζωοκλοπή.

 

Πηγή: protothema.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!