Επί ποδός η Περιφέρεια Αττικής για την Ζηνοβία – Έτοιμα 18 εκχιονιστικά


Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων από την επικείμενη κακοκαιρία με την ονομασία Ζηνοβία. 

 

Από νωρίς σήμερα τίθεται σε επιφυλακή όλος ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας με 18 εκχιονιστικά μηχανήματα και 15 μηχανήματα άμεσης επέμβασης, ενώ έχουν ήδη διατεθεί ποσότητες αλατιού σε Δήμους που υπέβαλαν σχετικό αίτημα.

 

«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, με εντολή του οποίου ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. 

 

«Προτεραιότητα μας είναι η ασφάλεια και η εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε αυτό το πλαίσιο η Περιφέρεια Αττικής με γνώμονα την προστασία του πολίτη, θα βρίσκεται σε επιφυλακή, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, για όσο διάστημα διαρκέσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Από κοινού και σε απόλυτη συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, την Πυροσβεστική, τους Δήμους και όλους τους αρμόδιους φορείς, θα συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στη θωράκιση του λεκανοπεδίου και στην καλύτερη προστασία των πολιτών», αναφέρει ο Γ. Πατούλης. 

 

Η Περιφέρεια Αττικής συνιστά στους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να αποφεύγουν ενέργειες που εκθέτουν σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα και να παρακολουθούν τα τακτικά δελτία πρόγνωσης της ΕΜΥ.

www.topontiki.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!