Εξεγέρσεις για τον θάνατο 18χρονου Ρομά – Σοβαρά επεισόδια σε πολλές περιοχές τις χώρας


Μεγάλη ένταση και επεισόδια, με φωτιές σε λάστιχα και κάδους απορριμμάτων, ξέσπασαν το απόγευμα τις Παρασκευής (09/10), με πρωταγωνιστές Ρομά τόσο στη λεωφόρο Αθηνών, στα όρια μεταξύ Άνω Λιοσίων και Αχαρνών στο Ζεφύρι όσο και στην Εθνική Οδό Κορίνθου -Πατρών, καθώς και σε άλλες περιοχές.

Οπως έγινε γνωστό φωτιά έχει ξεσπάσει στη γραμμή προς Κόρινθο, στο ύψος του Ασπρόπυργου, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται από μονή γραμμή και αναμένονται καθυστερήσεις. Στο σημείο έχει σπεύσει η αστυνομία.

Στην Πελοπόννησο

Σε σημεία του οδικού δικτύου της Πελοποννήσου έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ομάδες ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, διαμαρτύρονται για τον φόνο του 18χρονου στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας, ενώ σήμερα απολογείται στον ανακριτή Καλαμάτας, ο 63χρονος που κατηγορείται ως ο δράστης του φόνου.

Εκτός από τον αποκλεισμό του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, συγκεντρώσεις από ομάδες ατόμων υπάρχουν στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – ‘Αργους, στην Αργολίδα, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.

Ασπρόπυργος: Επίθεση περίπου 40 ατόμων σε αστυνομικούς

Την ίδια ώρα ενέδρα στους αστυνομικούς έστησε ομάδα Ρομά και στον Ασπρόπυργο.

Περίπου 40 Ρομά, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά διαμαρτύρονται για τον θάνατο 18χρονου Ρομά, ο οποίος φέρεται ότι σκοτώθηκε από 63χρονο στη Μεσσηνία όταν ο νεαρός επιχείρησε να μπει παράνομα στο σπίτι του πριν λίγες ημέρες.

Δυνάμεις της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έχουν αποκλείσει τον δρόμο ενώ από την πλευρά του Μενιδίου υπάρχουν και κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ.

Επεισόδια στη Γαστούνη – Κλειστοί δρόμοι

Αναστάτωση επικρατεί αυτή την ώρα και σε δύο σημεία της Ε.Ο. Πύργου – Πατρών, στην Γαστούνη και στα Λαστέικα, όπου έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες Ρομά. Στα Λαστέικα οι συγκεντρωμένοι έχουν αρκεστεί σε συνθήματα και ύβρεις προς τις αστυνομικές αρχές, ενώ στη Γαστούνη η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη, καθώς καίνε λάστιχα και πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, σύμφωνα με το patrisnews.gr.

 Στη Λαμία

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη στη Λεωφόρο Ελευθερίας στη Λαμία, σύμφωνα με το lamiareport.gr από Ρομά που έχουν συγκεντρωθεί για το χαμό του 18χρονου ομοφύλου τους.

 

Οι Ρομά ζητούν δικαιοσύνη καίγοντας λάστιχα και φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Επεισόδια στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών

Νωρίτερα, ομάδα Ρομά έκλεισε και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών στο 94 χλμ, στο ύψος του Ζευγολατιού.

Στο σημείο δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων που φτάνουν τα 5 χλμ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 περίπου Ρομά, έκαιγαν λάστιχα.

Συγκέντρωση Ρομά σε Ρίο και Σαγέικα

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με το thebest συγκέντρωση πραγματοποιεί ομάδα Ρομά και στη Εθνική Οδό Πατρών-Πύργου στο ύψο των Σαγέικων.

Τα άτομα προσπάθησαν να ανέβουν στην Νέα Εθνική Οδό ώστε να την αποκλείσουν κάτι που τελικά απετράπη.

Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Προφυλακιστέος ο 63χρονος για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, όπου κατηγορείται για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά, μετά από ληστεία στο σπίτι του την περασμένη Δευτέρα.

Μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ανακοινώθηκε η απόφαση, την οποία πανηγύρισαν εκατοντάδες Ρομά που βρίσκονταν έξω από το Δικαστήριο Καλαμάτας.

Ελεύθεροι οι δύο συλληφθέντες Ρομά

Χθες, ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Καλαμάτας το μεσημέρι της Πέμπτης οι δύο ανήλικοι Ρομά που μπήκαν μαζί με τον 18χρονο στο σπίτι του 63χρονου στην Πιπερίτσα με σκοπό να ληστέψουν.

Σύμφωνα με το STAR, οι δυο ανήλικοι είχαν πάει από μόνοι τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ακριβώς μετά το συμβάν, συνελήφθησαν και αντιμετωπίζουν τις εξής κατηγορίες: διακεκριμένη κλοπή τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα που είχαν ενωθεί με σκοπό την τέλεση κλοπών και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή».

Τι είπαν για το περιστατικό

Σύμφωνα με τον συνήγορό τους, οι δύο ανήλικοι υποστήριξαν ότι μόλις είδαν πως ο 63χρονος τους είδε, τράπηκαν σε φυγή, πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού.

Ο 18χρονος έμεινε πίσω, αφού πρώτα έσπρωξε τον 63χρονο ώστε να καταφέρει να κάποια που είχε βρει. Μετά πήδηξε και αυτός από το μπαλκόνι, όπου και τον βρήκε η σφαίρα από το όπλο του 63χρονου, που είχε βγει στο μπαλκόνι του και πυροβολούσε.

Επεισόδια μετά την κηδεία του 18χρονου

Μετά την κηδεία του 18χρονου, Ρομά που βρίσκονταν στην κηδεία συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως αναφέρει το messinialive.gr, οι αστυνομικοί δέχτηκαν επίθεση με πέτρες αλλά και καπνογόνα, και απάντησαν με δακρυγόνα προκειμένου να διαλύσουν το πλήθος που στρεφόταν εναντίον τους.

Η κυκλοφορία στον κόμβο εκείνη τη στιγμή γινόταν κανονικά, με τους οδηγούς που έτυχε να διέρχονται από εκεί, να προσπαθούν να απομακρυνθούν όπως-όπως από το σημείο των επεισοδίων. Ο δρόμος έκλεισε για λίγη ώρα από την αστυνομία, με εκτροπή των οχημάτων, ενώ στη συνέχεια δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία, όταν και τερματίστηκαν τα επεισόδια.

Η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα οξυμένη, καθώς εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στον κόμβο Πιπερίτσας, και σε απορριμματοφόρο του Δήμου Μεσσήνης που ερχόταν από Τρίοδο. Το όχημα δέχτηκε πέτρες από εξαγριωμένους Ρομά, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια του. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανέναν εργαζόμενος που επέβαινε σε αυτό.

 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!