Εληξε το τελεσίγραφο Χρυσοχοΐδη για τις καταλήψεις – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.


Λήγει τα μεσάνυχτα το τελεσίγραφο Χρυσοχοίδη για την οικειοθελή εκκένωση των κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη σε Εξάρχεια και σε όλη την Ελλάδα. Καμία κατάληψη δεν ανταποκρίθηκε στο υπουργικό… κάλεσμα

Πρωταγωνιστικό μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, η «έδρα» της οποίας το Κ-ΒΟΞ, είναι στα υποψήφια προς εκκένωση κτίρια υπό κατάληψη, με ανάρτησή του στο Facebook έστειλει το δικό του μήνυμα προς τον αρμόδιο υπουργό. «Εμείς αυτή την περίοδο πέραν της νομικής και πολιτικής υπεράσπισης που ετοιμάζουμε για τις δίκες, οργανώνουμε και τις γενικότερες πολιτικές μας δραστηριότητες. Παράλληλα έχουμε ετοιμάσει και ένα…φαραωνικό σχέδιο άμυνας και αντίδρασης σε περίπτωση εισβολής στο ΒΟΞ όπου εμπλέκονται πάρα πολλά άτομα» αναφέρει το μήνυμά του.

Ένα άλλο ιδιότυπο… POWER GAME εξελίχθηκε στα Ιωάννινα. Τα μέλη τριών καταλήψεων της πόλης, κατέλαβαν άδειο κτίριο, που στο παρελθόν στέγαζε την Πολεοδομία του δήμου Ιωαννιτών. Μάλιστα την κατάληψη την ονόμασαν σημειολογικά «ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ». Λίγο αργότερα και πριν λήξει το υπουργικό… τελεσίγραφο ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης, με την προσαγωγή 14 ατόμων.

Το χρονικό περιθώριο συμπέφτει χρονικά μία μέρα πριν την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτό δεν σημαίνει, όπως εξηγούν κύκλοι του αρμόδιου υπουργείου,  πως με την λήξη του τελεσιγράφου θα εκκενωθούν αυτόματα περίπου 80-90 καταλήψεις σε όλη την χώρα. Δεν αποκλείεται όμως την επόμενη εβδομάδα να ακολουθήσουν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις στα… 7 κτίρια που βρίσκονται υπό κατάληψη και για τα οποία υπάρχουν εισαγγελικές εντολές εκκένωσης μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών τους. Αυτά είναι το Κ-ΒΟΞ, Θεμιστοκλέους και Αραχώβης, που «εδρεύει» η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, αλλά και σε αυτά στη συμβολή των οδών Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Μπουμπουλίνας, Δερβενίων 52. Μπενάκη 41, Στουρνάρη και Κάνιγγος και Μεθώνης 55. Υπάρχουν βέβαια ακόμη 10 που είναι κατειλημμένα, χωρίς όμως να υπάρχουν ενδείξεις δυναμικής ενεργοποίησής τους.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τονίζουν εμφατικά: «Τέλος του χρόνου, όλες οι καταλήψεις θα είναι άδειες».

Ελληνική Αστυνομία και Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης διένειμαν φυλλάδια σε πολλές γλώσσες, σε πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν σε κτίρια υπό κατάληψη, προκειμένου να ενημερωθούν για την μεταφορά τους σε δομές παραμονής της ενδοχώρας με βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, χωρίς όπως φαίνεται αποτέλεσμα.

Η πρώτη αντίδραση στην ανακοίνωση του υπουργικού τελεσιγράφου είχε έρθει άμεσα από το  πρωταγωνιστικό μέλος του Ρουβίκωνα, το οποίο στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε: Casus belli (Αιτία πολέμου)…

Σημειώνεται ότι 45 κτίρια βρίσκονται υπό κατάληψη στην Αττική, τα 15 από αυτά στα Εξάρχεια, 11 έχουν εκκενωθεί και 9 έχουν εντολές εκκένωσης.

thetoc

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!