Ελευθερία Καρναβά: Το περιστατικό που δεν έδειξαν οι κάμερες του GNTM και η αλλαγή στη ζωή της


Το περσινό Greece’s Next Top Model έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και η παρουσία της Ελευθερίας Καρναβά, που ξεχώρισε από τις πρώτες οντισιόν και απέκτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα πολλούς υποστηρικτές. Το καλλίγραμμο κορμί, τα χαρακτηριστικά κοκάλινα γυαλιά οράσεως, η ιδιαίτερη χροιά στη φωνή της και ο πράος χαρακτήρας της την έκαναν την αγαπημένη του τηλεοπτικού κοινού και των κριτών.

Δεν μπορούμε βέβαια να αρέσουμε σε όλους κι αυτό είναι κάτι που η 20χρονη φοιτήτρια σκηνοθεσίας το κατάλαβε κατά την παραμονή της στο ριάλιτι μόδας του Star. «Από μικρή έλεγα στη μητέρα μου ότι θέλω να ασχοληθώ με τον χώρο της μόδας. Εκείνη όμως με συμβούλευε να περιμένω μέχρι τα 18. Δεν ήξερε τον χώρο και φοβόταν. Όταν ενηλικιώθηκα, πήγα σε αρκετά πρακτορεία. Κάποια δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου και κάποια άλλα μου ζητούσαν χρήματα για να φτιάξω το book μου κι εγώ δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να το κάνω.

Όταν έγινε το πρώτο GNTM, ήθελα να πάω, συγχρόνως όμως ντρεπόμουν. Είδα απλώς τη διαφήμιση και δεν το κυνήγησα παραπέρα. Έναν χρόνο αργότερα, όμως, όταν έπεσα πάλι πάνω στη διαφήμιση του δεύτερου GNTM, σκέφτηκα “Εντάξει, δεν γίνεται, δεν έχεις άλλη ευκαιρία, θα πας σίγουρα» και έτσι δήλωσα συμμετοχή. Με άγχωνε η σκέψη ότι μπορεί να εκτεθώ γιατί δεν είχα βιώσει στο παρελθόν κάτι ανάλογο. Δεν ήξερα καν αν θα είμαι καλή, οπότε στην ιδέα της απόρριψης φοβόμουν πολύ.

Σκέψου ότι δεν είχα κάνει ποτέ φωτογράφιση μέχρι να μπω στο παιχνίδι» εξομολογείται στο People και συνεχίζει μιλώντας για την αντίδραση του αγοριού της, Θάνου, στο άκουσμα ότι θέλει να συμμετάσχει στο GNTM: «Γενικά είμαι ονειροπόλα και έτσι ο Θάνος προσπάθησε να με καλμάρει. Έβλεπε ότι εγώ είχα ενθουσιαστεί πολύ. Μου έλεγε να μην έχω πολλές προσδοκίες ώστε να μη νιώσω άσχημα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ήταν πολύ υποστηρικτικός καθ’ όλη τη διάρκεια».

«Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει Golden Pass»

Οι μήνες περνούν και η αγωνία κορυφώνεται: «Είχα πολύ άγχος. Μετά μου είπαν ότι “Άμα έχετε περάσει, θα σας πάρουμε τηλέφωνο”. Εκεί αγχώθηκα περισσότερο και σκεφτόμουν τι εννοεί “Αν έχετε περάσει;”». Με ξαναπήραν ευτυχώς τηλέφωνο και πήγα στην τελική οντισιόν. Είχα περισσότερο άγχος και από τις πανελλήνιες. Έτρεμα πολύ. Δεν μπορούσα να ισιώσω τα πόδια μου μπροστά στους κριτές».

Με τέσσερα «ναι», η Ελευθερία καταφέρνει να διεκδικήσει μια θέση στο σπίτι, αλλά λίγο πριν ξεκινήσουν οι δοκιμασίες του bootcamp της ανακοινώνεται ξαφνικά ότι είναι το κορίτσι που παίρνει το Golden Pass και μπαίνει απευθείας στο σπίτι του GNTM. «Δεν ήξερα καν ότι θα υπάρξει Golden Pass. Επειδή καθόμουν πίσω την ώρα που μας μιλούσαν οι κριτές, δεν άκουγα καθαρά τι έλεγαν.

Κάποια στιγμή λοιπόν βλέπω τα κορίτσια να κοιτάζουν δεξιά και αριστερά και να ψάχνουν. Τότε μου λένε “Θα μπει μια κοπέλα στο σπίτι χωρίς να περάσει το bootcamp, χωρίς δηλαδή να κάνει τις δοκιμασίες. Ρωτάω “Ποια είναι αυτή;” και μετά αρχίζουν να φωνάζουν και να λένε το όνομά μου λάθος. Το ακούω λοιπόν και λέω “Δεν υπάρχει περίπτωση, εγώ είμαι”.

Περνάω μπροστά, κοιτάω δειλά δειλά και ξαναλένε το όνομά μου, σωστά αυτή τη φορά. Άρχισα να κλαίω από τη συγκίνηση. Δεν το περίμενα καθόλου. Δεν το είχα ακούσει κιόλας» εξηγεί και προσθέτει: «Μπορεί να είχα την ευκαιρία να μπω απευθείας στο σπίτι, ωστόσο επέλεξα να κάνω τις φωτογραφίσεις του bootcamp γιατί δεν είχα ασχοληθεί στο παρελθόν και ήθελα να αποκτήσω λίγη εμπειρία». Από τις οντισιόν ακόμα είχαν δημιουργηθεί παρέες.

«Εγώ έκανα παρέα με την Γκλόρια (σ.σ. Ντενίκη) και τη Νίνα (σ.σ. Τζιβανίδου). Μπαίνοντας στο σπίτι ψάχναμε ένα δωμάτιο για να μείνουμε και οι τρεις. Δυστυχώς δεν προλάβαμε, με αποτέλεσμα να πρέπει να χωριστούμε. Η Γκλόρια με τη Νίνα ήταν μαζί στο δωμάτιο, εγώ όμως έπρεπε να ψάξω να βρω κρεβάτι αλλού. Το μόνο δωμάτιο με ελεύθερο κρεβάτι ήταν αυτό που έπιασαν οι F.F.»…

«Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, πήρα τα πράγματά μου και έφυγα»

Οι F.F. –ή αλλιώς Fantastic Five– απαρτίζονταν από τις Κάτια Ταραμπάνκο, Σουζάνα Κουόλ, Ασημίνα Χαρίτου, Μαρτίνα Χαφιιτσούκ και Πόπη Γαλετσά. Είχαν δώσει οι ίδιες το αμφιλεγόμενο όνομα στην παρέα τους, ενώ φάνηκε εξαρχής η διάθεσή τους να αποστασιοποιηθούν από τις υπόλοιπες. Τόσο οι χρήστες του Διαδικτύου όσο και οι υπόλοιπες διαγωνιζόμενες τις χαρακτήριζαν «κλίκα». Η Ελευθερία μιλάει για την εμπειρία της συγκατοίκησης με τα κορίτσια αλλά και τις εντάσεις που προκλήθηκαν: «Στην αρχή ζήτησα να κοιμηθώ στο πάνω κρεβάτι της κουκέτας, αλλά το αρνήθηκαν. Δεν με πείραξε. Σκέφτηκα ότι θα πηγαίνω στο δωμάτιο απλώς για να κοιμάμαι γιατί έτσι κι αλλιώς δεν κάναμε παρέα».

Τα προβλήματα δεν άργησαν να εμφανιστούν, με τις F.F. να κατηγορούν την Ελευθερία μονίμως για ακαταστασία. «Το χρησιμοποιούσαν ως δικαιολογία για να μου φωνάζουν. Η αλήθεια είναι ότι μπορεί να άφηνα τα πράγματά μου για ώρα στο κρεβάτι και να τα μάζευα όταν γυρνούσα το βράδυ πριν κοιμηθώ. Από τη μια το καταλαβαίνω, αλλά οι φωνές δεν είναι λύση.

Όποτε μάλιστα ξεχνούσα τα ρούχα μου στην απλώστρα παραπάνω ώρα, η Κάτια φρίκαρε και άρχιζε πάλι τις φωνές». Για τα όσα βίωνε στο δωμάτιο απέφευγε να μιλήσει στις υπόλοιπες κοπέλες. «Μόνο μια φορά μίλησα στη Νίνα. Είχα πάει στο δωμάτιό της και της είπα “Θέλω να κάτσω εδώ σήμερα”. Με ρώτησε “Τι συμβαίνει;” και της είπα ότι έχω φοβηθεί λίγο γιατί γενικά ως άνθρωπος είμαι πιο χαμηλών τόνων.

Είχαν παρατηρήσει και τα υπόλοιπα κορίτσια ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Άκουγαν τις φωνές από το δωμάτιό μας. Με ρωτούσαν “Τι γίνεται εκεί;” και τους έλεγα “Θα τα μάθετε στην πορεία, δεν θέλω να εμπλακώ περαιτέρω”. Η αλήθεια είναι ότι άδειαζαν κρεβάτια σε άλλα δωμάτια λόγω των αποχωρήσεων, αλλά όσο μου έλεγαν οι F.F. να φύγω, τόσο δεν το έκανα. Ήθελα να το κάνω μόνο όταν το αποφασίσω εγώ. Βαριόμουν και τη διαδικασία της αλλαγής δωματίου. Όταν η κατάσταση έφτασε πλέον στο απροχώρητο, πήρα τα πράγματά μου και έφυγα».

«Ήθελα να φτάσω μέχρι τον τελικό»

Η κατάσταση ξέφυγε μετά από ένα δύσκολο βράδυ για την Ελευθερία στο GNTM και ένα ακόμα πιο δύσκολο πρωινό. «Ήταν μια περίοδος που άνοιγε η μύτη μου συστηματικά. Ένα βράδυ λοιπόν δεν σταματούσε με τίποτα και πήγα να βρω τον διασώστη για να με βοηθήσει. Είχα κάνει το μπάνιο χάλια, οπότε όταν γύρισα αργά τη νύχτα έμεινα να το καθαρίσω. Το πρωί που ξύπνησα πήγα να καθίσω με τις φίλες μου και λίγη ώρα αργότερα με πλησίασε η Κάτια και μου είπε “Άνοιξε η μυτούλα σου, ε;”.

Της απάντησα καταφατικά. “Τώρα είσαι καλά; Για έλα λίγο στο δωμάτιο λοιπόν” μου είπε. Μπαίνω και βρίσκω τις κάμερες. Μου δείχνει αίματα κάτω από το καπάκι της λεκάνης. Δεν το είχα δει το βράδυ όταν καθάρισα. Ντράπηκα πολύ που η κάμερα έδειχνε τα αίματα. Είχα φρικάρει και καθόμουν σε μια γωνία άφωνη. Τους ζήτησα “συγγνώμη” και τους είπα ότι θα τα μαζέψω.

Άρχισαν να φωνάζουν. “Μάζεψέ τα τώρα. Είσαι βρομιάρα” μου έλεγαν. Αυτό το περιστατικό δεν το έδειξε τελικά η κάμερα. Μετά από αυτό αποφάσισα να φύγω εντέλει από το δωμάτιο». Όσο ήταν στο GNTM ένιωσε την ανάγκη να προετοιμάσει την οικογένειά της για τα επεισόδια που θα προβληθούν στην τηλεόραση; «Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τη μητέρα μου της είπα “Θα δεις κάποια πράγματα ακραία, αλλά μη στενοχωρηθείς”.

Θέλω να σου πω ότι δεν άντεχε να τα βλέπει και έκλεινε την τηλεόραση». Μπορεί η Ελευθερία να μη βρήκε το δίκιο της όσο ήταν στο παιχνίδι, μετά το τέλος όμως άκουσε τη «συγγνώμη». «Με τη Μαρτίνα βρέθηκα στο catwalk που πραγματοποιήθηκε στο πάρτι του People και του InStyle. Μιλήσαμε και μου ζήτησε “συγγνώμη”. Σχεδόν συγκινήθηκα γιατί όλο αυτό το διάστημα περίμενα να το ακούσω.

Εκείνη την ώρα βγαίναμε στην πασαρέλα και δεν μπορέσαμε να συζητήσουμε περαιτέρω» αποκαλύπτει, ενώ μιλώντας για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού εξηγεί: «Ήθελα πολύ να φτάσω μέχρι τον τελικό. Σκέφτομαι ακόμα τα λάθη που έκανα στο παιχνίδι. Όταν μπήκα, δεν έβλεπα τίποτα άλλο πέραν της νίκης. Μου πήρε χρόνο για να ξεπεράσω την αποχώρησή μου, τώρα όμως κάνω σταθερά βήματα, έχω πλέον συμβόλαιο με το πρακτορείο ΑCE και κοιτάζω μόνο μπροστά».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

The post Ελευθερία Καρναβά: Το περιστατικό που δεν έδειξαν οι κάμερες του GNTM και η αλλαγή στη ζωή της appeared first on Peoplegreece.com.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!