Εκλογές στην Τουρκία – Δημοσκόπηση: Προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ερντογάν


Ο Οζέρ Σενκάρ, ιδρυτής της MetroPOLL Research, δημοσίευσε τα αποτελέσματα κυλιόμενης έρευνας για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία, όπου ο ηγέτης τους CHP, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, προηγείται του προέδρου Ερντογάν με 2,6 μονάδες διαφορά.

Η κυλιόμενη έρευνα MetroPOLL Research διεξήχθη μεταξύ 13 Ιανουαρίου – 14 Μαρτίου 2023 με μέσο όρο 2.046 άτομα.

Στους συμμετέχοντες στην έρευνα τέθηκε το ερώτημα: «Ποιον υποψήφιο θα ψηφίζατε εάν στις προεδρικές εκλογές παρέμεναν οι ακόλουθοι υποψήφιοι;» όπου καταγράφηκαν τα ποσοστά που πήραν οι υποψήφιοι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο.

Έτσι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έλαβε το 45,9% των ψήφων στην έρευνα του Ιανουαρίου, 42,7% τον Φεβρουάριο και 42% τον Μάρτιο χάνοντας μέσα σε τρεις μήνες 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των ψήφων του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του υποψήφιου προέδρου της Εθνικής Συμμαχίας, τον Ιανουάριο ήταν 43%, το Φεβρουάριο 41,4% και τον Μάρτιο 44,6%, καταγράφοντας αύξηση μέσα σε τρεις μήνες 1,6 μονάδες.

Με τα αποτελέσματα του Μαρτίου ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου βρίσκεται 2,6 μονάδες μπροστά από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ιδρυτής της MetroPOLL Research Σενκάρ σε δηλώσεις μετά την έρευνα τόνισε ότι «δεν χρειάζονται λόγια, όλα είναι ξεκάθαρα. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ο Μουχαρέμ Ιντζέ και οι ταλαντευόμενοι ψηφοφόροι θα καθορίσουν την τύχη των εκλογών».

πηγή: ieidiseis.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!