Είτε με lockdown ή χωρίς, το αν θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων εξαρτάται από εμάς


Για το τι πρέπει να προσέξουμε τις γιορτές, ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού, μίλησε η διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, κ. Μίνα Γκάγκα

«Νομίζω ότι όσο βγαίνουμε τηρώντας τα μέτρα, χωρίς συνωστισμό, σε ανοιχτούς χώρους και με μάσκες, νομίζω τα πράγματα θα πάνε καλά», είπε η κ. Γκάγκα μιλώντας στην εκπομπή Live NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Είτε με lockdown ή χωρίς, το αν θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων εξαρτάται από εμάς. Είναι μέρες γιορτών, όλο και κάποιον θα θέλουμε να δούμε και είναι επικίνδυνο αυτό. Δέκα μήνες και με μέτρα, όλος ο κόσμος είναι κουρασμένος και είναι και μέρες που θέλουμε να δούμε τους δικούς μας. Είναι λογικό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε ότι αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά», πρόσθεσε η ίδια.

«Ελπίζω να θέλουμε όλοι να εμβολιαστούμε γιατί είναι πολύ σημαντικό. Είναι το μέτρο που θα μας κρατήσει ασφαλείς και να επιστρέψουμε στη ζωή μας όπως την ξέραμε. Ο μηχανισμός είναι έτοιμος», ανέφερε η κ. Γκάγκα αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

«Ο συνδυασμός για να δούμε θετικά αποτελέσματα είναι να έχει εμβολιαστεί το ποσοστό του πληθυσμού που χρειάζεται μέχρι τον Ιούνιο. Τουλάχιστον μέχρι τον Μάρτιο θα κάνουμε υπομονή, θα είμαστε προσεχτικοί», πρόσθεσε η ίδια.

«Το εμβόλιο εισάγει ένα κομμάτι του ιού ή του μικροβίου, που κάνει διέγερση του ανοσοποιητικού, αλλά δεν κάνει νόσο. Τα αποτελέσματα είναι καλά. Για να έχει και την έγκριση διεθνών οργανισμών, δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει ένα φάρμακο με αρνητική μελέτη», κατέληξε η κ. Γκάγκα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!