Έξυπνες εφαρμογές και αυτοματοποίηση του οδοφωτισμού στον Πειραιά αποφάσισε να εφαρμόσει το δημοτικό συμβούλιο, σε μια προσπάθεια η πόλη να γίνει πιο λειτουργική για τους πολίτες και λιγότερο δαπανηρή για τη δημοτική αρχή. Κατά το χθεσινό συμβούλιο του Δήμου Πειραιά εγκρίθηκε το έργο Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Οδοφωτισμού της πόλης, με εξοικονόμηση ενέργειας και εφαρμογές έξυπνης πόλης (Smart Cities).

Τα οφέλη του δήμου, από τις συνολικές αλλαγές εκτιμάται πως θα ξεπεράσουν τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα τα οποία σύμφωνα με τον δήμο, θα χρησιμοποιηθούν για επιπλέον επενδύσεις, αλλά κυρίως σε μείωση των δημοτικών τελών. Σκοπός άλλωστε του έργου, σύμφωνα πάντα με το δήμο, είναι κάθε γειτονιά και κάθε δρόμος να έχει φωτισμό, με την αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων να πραγματοποιείται εντός 24ωρου.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο έτος και περιλαμβάνει ανάμεσα στα υπόλοιπα, την αντικατάσταση 13.565 παλαιού τύπου φωτιστικών σωμάτων, με νέα σύγχρονης τεχνολογίας LED, την εφαρμογή «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Ενέργειας», καθώς και τη λειτουργία Συστήματος Προληπτικής Συντήρησης μέσω Η/Υ (μεθοδολογία καταγραφής βλαβών, ιεράρχηση, προγραμματισμός αποκατάστασης, έλεγχος αποκατάστασης, reporting, και στατιστική παρακολούθησης).

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com