Δραματική έκκληση ασθενή με κορονοϊο: Να προσέχετε, μην κυκλοφορείτε άσκοπα


Γυναίκα που έχασε ένα αγαπημένο της πρόσωπο από τον ιό και παλεύει μαζί με το σύζυγό της, μιλάει στο OPEN για τα όσα περνάει

Είδε τον πεθερό της να χάνει την ζωή του από τον κορονοϊό, ο σύζυγός της επίσης «χτυπημένος» από τον φονικό ιό νοσηλεύεται με πνευμονία στο νοσοκομείο, ενώ και η ίδια διαγνώστηκε θετική και πλέον νοσηλεύεται, δίνοντας τη δική της μάχη για να ξεπεράσει τον κίνδυνο. Βλέποντας εκατοντάδες συμπολίτες της να βγαίνουν στους δρόμους, τις παραλίες και τα βουνά σα να μη συμβαίνει τίποτα, στέλνει μήνυμα ευθύνης και εφιστά προσοχή.

«Να προσέχουν, να προσέχουν πάρα πολύ, μη βγαίνουν χωρίς μάσκα, να μην κυκλοφορούν άσκοπα και να προσέχουν πάρα πολύ». Η ίδια ζητεί από τους πολίτες να πάψουν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα, καθώς ο καθένας μπορεί να είναι φορέας του ιού χωρίς καν να το γνωρίζει: «Όταν βλέπουν ότι υπάρχει κάποιο κρούσμα και υπάρχει φόβος ότι μπορεί να έχουν κάτι, να μην πηγαίνουν αλλού. Έτσι μας κολλήσανε και μας. Ήρθανε στο χωριό, γιατί να έρθουν στο χωριό; Ετσι κολλήσαμε όλοι».

Οπως λέει το μοναδικό πράγμα που ονειρεύεται τώρα που βρίσκεται στο κρεβάτι του νοσοκομείου είναι να αναρρώσει και να επιστρέψει στο χωριό της. «Ψάχνουμε να βρούμε τώρα από πού μπορεί να το έχουμε κολλήσει, άσχετα που δεν έχει και μεγάλη σημασία. Σημασία έχει να γίνουμε καλά και να μπορέσουμε να πάμε σπίτια μας πάλι». Παρότι νοσηλεύεται με τον σύζυγο της το μυαλό της βρίσκεται πίσω στους συγχωριανούς της που παραμένουν σε καραντίνα, «Βοήθεια θέλουν, γιατρό δεν πάει εκεί. Γιατί να μην πάει γιατρός; Υπάρχουν και άτομα ανήμπορα εκεί στο χωριό, που είναι μόνα τους» τονίζει χαρακτηριστικά μιλώντας στο OPEN.

ethnos

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!