Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη


Την ποινή των δις ισοβίων επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη, τον άνθρωπο που δολοφόνησε άγρια τη Δώρα Ζέμπερη.

Νωρίτερα, την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου Μανώλη Σοροπίδη χωρίς κανένα ελαφρυντικό πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μίνα Σωτηροπούλου.

Ο Σοροπίδης κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Όπως όλα δείχνουν η εισαγγελέας δεν πείστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος, υποστηρίζοντας ότι ένας Αθηναίος δικηγόρος και ένα ακόμα πρόσωπο με το ψευδώνυμο Χάρης ήταν εκείνοι από τους οποίους πήρε την εντολή να βγάλει για 3-4 μήνες εκτός υπηρεσίας η άτυχη εφοριακό.

Η εισαγγελική λειτουργός αγορεύοντας χαρακτήρισε αξιόλογό πρόσωπο την Δώρα Ζέμπερη, τόσο για την κοινωνία, όσο και για την οικογένειά της, η οποία αντί να χαίρεται την ηλικία ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της, όπως είπε η εισαγγελέας.

«Είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών – Αντί να είναι ερωτευμένη πήγαινε στο νεκροταφείο»

«Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμά της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις.

Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και για αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα pin των καρτών της. Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο. Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε…τον κατηγορούμενο. Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές».

Σε άλλο σημείο της αγόρευσης της η κυρία Σωτηροπούλου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αντιφάσεις, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία.

Ακόμη, η εισαγγελέας επισήμανε ότι τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία, ήταν πολλά, ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι».

Και έκλεισε την αγόρευσή της στηλιτεύοντας το γεγονός ότι χάρη στο νόμο αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επανενταχθεί. «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα.Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας».

«Ήθελαν να την “καθαρίσουν” και να μου φορτώσουν το έγκλημα»

Προηγουμένως, απολογούμενος ο κατηγορούμενος έδωσε σήμερα μία νέα εκδοχή μετοχοποιώντας δικηγόρο των Αθηνών ισχυριζόμενος ότι η συμφωνία ήταν να την τραυματίσει ώστε να μείνει εκτός υπηρεσίας για 3 -4 μήνες.

Περιγράφοντας την τραγική σκηνή στο νεκροταφείο είπε: Έβγαλα το μαχαίρι. Έβαλα δύναμη, την έκοψα στο χέρι την τραυμάτισαν και στο πρόσωπο. Τραβώντας την τσάντα στη διάρκεια της πάλης, η κοπέλα έπεσε πάνω μου. Ακούμπησε το κούτελο της, γυρνά με κοιτά σηκώνεται και φεύγει. Έφυγα κι εγώ μετά την άκουσα να φωνάζει, «αστυνομία βοήθεια». Από την τσάντα πήρα το κινητό και 5ευρω. Πέταξα το μαχαίρι και την μπλούζα και πήγα στο μαγαζί του Πακιστανού που μου είχαν υποδείξει να αφήσω το κινητό. Μου έδωσε 20 ευρώ, πήρα ηρωίνη και γύρισα σπίτι.

Πρόεδρος: Είναι πολλαπλά τα χτυπήματα.

Κατηγορούμενος : Το άκουσα από την τηλεόραση. Ήθελαν να την καθαρίσουν και να χρεώσουν σε μένα το έγκλημα. Έφυγε από μένα περπατώντας. Δεν έκανα εγώ τη μαχαίρια στην καρδιά.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι αρχικά ομολόγησε τη δολοφονική πράξη προκειμένου να προστατέψει την κόρη του και να μην πάθει κακό. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πατέρα της Δώρας, ο οποίος φώναξε «Εσύ ήθελες να προστατέψει την κόρη σου, αλλά σκότωσες το δικό μου παιδί».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!