Διευκρίνιση για τα εξαρτώμενα μέλη στο κοινωνικό μέρισμα


Σε λειτουργία αλλά μετ’ εμποδίων τέθηκε την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα 2019, καθώς απορρίφθηκαν αρκετές αιτήσεις δικαιούχων του μερίσματος που ήταν κυρίως γονείς με παιδιά ΑμεΑ.

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στους κωδικούς πρόσβασης του Taxisnet που χρησιμοποίησαν οι δικαιούχοι με προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ για να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος. Επιπλέον επισημαίνεται πως πολλές αιτήσεις απορρίφθηκαν επειδή τα ΑμεΑ δεν λαμβάνουν προνοιακό επίδομα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση του μερίσματος.

Οι αιτήσεις

Σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, για τα νοικοκυριά που έχουν προστατευόμενα μέλη ΑμεΑ η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί από το γονέα που δηλώνει το ΑμεΑ ως προστατευόμενο μέλος με τους δικούς του κωδικούς πρόσβασης και όχι με τους κωδικούς που διαθέτει το προστατευόμενο μέλος.

Επίσης σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες θα πρέπει να πληρούνται και τα υπόλοιπα δύο κριτήρια:

-Ο γονέας να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση για τα τελευταία 7 χρόνια

-Οι καταθέσεις του 2018 να μην υπερβαίνουν τις 20.000 ευρώ.

Διευκρινίσεις

Η ιστοσελίδα ( koinonikomerisma.gr) αναφέρει για το κοινωνικό μέρισμα τα εξής:

“Διευκρινίζεται ότι για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα”.

 

Πηγή: enikonomia.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!