Διαδικτυακή κομπίνα με Bitcoin σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών


Επιτήδειοι χρησιμοποιούν το διαδίκτυο, προσεγγίζουν ανυποψίαστους πολίτες και βρίσκουν απίθανους τρόπους για να τους αδειάζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία στο MEGA πολίτη ο οποίος εξιστορεί πώς μια ομάδα απατεώνων κατάφεραν να του αποσπάσουν από τον τραπεζικό του λογαριασμό 52.500 ευρώ.

«Άνοιξαν με τη δικιά μου συνεννόηση ένα λογαριασμό σε μια πλατφόρμα, μου έστειλαν 400 ευρώ στα κέρδη και μετά άλλα 3.000 ευρώ και τους εμπιστεύτηκα και αρχίσαμε να συνεργαζόμαστε. Ο account manager μου παρουσίαζε κέρδη σημαντικά έφτασε ο λογαριασμός μου τις 100.000 ευρώ».

Τα χρήματα αφορούσαν σε επένδυση του γνωστού κρυπτονομίσματος Bitcoin. Όταν μάλιστα εξηγούσε στο MEGA την προσπάθεια που έκανε να πάρει πίσω τα κέρδη που του είχαν παρουσιάσει αλλά και το αρχικό κεφάλαιο που είχε επενδύσει, χτύπησε το τηλέφωνο από δεύτερη εταιρία μαϊμού που και εκείνη προσπαθούσε με κάθε τρόπο να του πάρει και άλλα χρήματα.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε επενδύοντας μόλις 250 ευρώ σε μια ιντερνετική πλατφόρμα και όλα έμοιαζαν ιδανικά, καθώς ο λογαριασμός του είχε εκτοξευτεί στις 100.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, όταν ο ίδιος ζήτησε πίσω το κέρδος όσο και το κεφάλαιο αρνήθηκαν να του τα επιστρέψουν προτάσσοντας διάφορες δικαιολογίες.

Εκεί, τον προσεγγίζει μια δεύτερη εταιρεία από το εξωτερικό που του υπόσχεται ότι θα αναλάβει την υπόθεσή του και θα του επιστρέψει πίσω τα χρήματα όμως και πάλι όχι με το αζημίωτο.

«Όπως λέω και σε σας την ιστορία μου είπα και σε αυτούς την ιστορία μου και μου είπαν θα το αναλάβουμε εμείς και μη στεναχωριέσαι. Ανέλαβε να μου επιστρέψει ένα μέρος από τα χρήματα».

Του πρότειναν να δώσει το ποσό των 16.000 ευρώ με πρόσχημα πως πρέπει να πληρωθεί φόρος στη Λιθουανία και εκείνοι θα του επιστρέψουν το υπόλοιπο ποσό των 74.000 ευρώ.

Με αυτά και με εκείνα, το εν λόγω θύμα έχει χάσει 52.500 ευρώ ενώ βρίσκεται ανάμεσα σε 2 εταιρείες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να του αποσπάσουν επιπλέον ποσά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!