Δεν προλαβαίνω να μετράω νεκροφόρες: Προκαλεί ανατριχίλα ο Έλληνας γιατρός σε νοσοκομείο του Μιλάνο


Συγκλόνισε ο Έλληνας γιατρός Άλκης Πιλιαφάς που δουλεύει σε νοσοκομείο αναφοράς στο Μιλάνο, ο οποίος μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News για την μάχη που δίνει καθημερινά με τον κορονοϊό.

“Η κατάσταση είναι τραγική, έχουμε φτάσει σε σημείο κορεσμού, είμαστε στο όριο δεν μπορούμε να φροντίσουμε τις ανάγκες του ασθενή, Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, τα νοσοκομεία παραμένουν ίδια, το ιατρικό προσωπικό παραμένει ίδιο οπότε μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει αυτό. Όσο περισσότεροι αρρωσταίνουν, τόσο περισσότεροι φτάνουν στο νοσοκομείο και δεν έχουμε να δώσουμε μια απάντηση στον ασθενή.Δεν μπορούμε να αντέξουμε”.

“Το σύστημα υγείας στη Λομβαρδία κυρίως, δεν μπορεί να αντέξει άλλους αρρώστους. Γι’ αυτό έχουμε παρακαλέσει τον κόσμο να κάνει μια μικρή προσπάθεια να παραμείνει σπίτι του”, είπε με σπασμένη φωνή ο Έλληνας γιατρός που μάχεται τον κορονοϊό σε καθημερινή βάση σε νοσοκομείο του Μιλάνο.

“Ψυχική φόρτιση, πολλή κούραση, έχουν αυξηθεί τα ωράρια όλων. Των γιατρών, των νοσοκόμων και όλου του προσωπικού. Οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες, δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στην Ιταλία. Προσπαθούμε να μειωθεί κόσμος και να κερδίσουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση με τα νούμερα που ακούμε καθημερινά “είναι αδιανόητη. Μοιάζει με ταινία επιστημονικής φαντασίας. Έκτος των ασθενών, έχουμε και μερικούς συναδέλφους μας που χάσανε τη μάχη, που έχουν προσβληθεί από τον ιό, που είναι διασωληνωμένοι”, τόνισε με τρεμάμενη φωνή.

Όσον αφορά τα δρακόντεια μέτρα που έχουν παρθεί τόνισε πως μετά από αυτά τα κρούσματα μειώθηκαν και των νεκρών, οπότε η ελπίδα αρχίζει να βγαίνει.

newsit

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!