Μπορεί να τον γνωρίσαμε ως ρεπόρτερ στις εκπομπές του Mega, αλλά και ως παρουσιαστή της εκπομπής Ταξιδεύοντας, όμως ο Χρήστος Νέζος ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής μόδας.

Έχεις δουλέψει ως σχεδιαστής μόδας, και μάλιστα το έκανες με επιτυχία, αφού ανάμεσα στις πελάτισσές σου ήταν και η Catherine Deneuve.

Δεν έκανα πατρόν. Βαριόμουν. Έβαζα την ιδέα και τη φαντασία. Είχα πελάτισσα την Catherine Deneuve, ενώ στο ατελιέ μου στο ξενοδοχείο Xenia Palace του Ναυπλίου είχαν έρθει μέχρι και αρχηγοί κρατών. Η δημιουργία μιας νέας συλλογής είναι στα άμεσα σχέδιά μου. Θα το έκανα πριν από δύο χρόνια, όταν η Τόνια Φουσέκη μουτ πρότεινε να παρουσιάσω δημιουργίες μου στην Εβδομάδα Μόδας, αλλά τότε οι υποχρεώσεις μου στην τηλεόραση δεν μου το επέτρεπαν χρονικά. Βέβαια, μέσα από τα social media έχουμε γεμίσει σχεδιαστές. Αλλά εγώ είμαι και με τη βούλα!

Απωθημένα έχεις;

Δεν έχω κανένα. Στη ζωή μου δεν ζήλεψα κανέναν παρουσιαστή και δούλεψα δίπλα σε κορυφαία ονόματα. Αγάπησα όλους τους παρουσιαστές δίπλα στους οποίους υπήρξα. Νομίζω πως, αν τους ρωτήσεις, κανένας δεν θα σου πει ότι ήμουν «κακό παιδί».

Δεν είχες ποτέ αντιπάθειες;

Όχι. Ποτέ κανένας παρουσιαστής δεν είπε «δεν θέλω τον Νέζο».

Σε ενοχλεί που σε έλεγαν «γκαφατζή»;

Καθόλου. Ήμουν πάντα ο εαυτός μου.

Τι σε έκανε να αφήσεις το επάγγελμα του σχεδιαστή;

Στο τέλος των ημερών του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο ΕΟΤ έκλεισε ως προβληματική επιχείρηση το Xenia Palace. Έτσι δεν ανανέωσε τη σύμβαση στο ατελιέ μου.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.