Δεν ήθελε να σκοτώσει την 34χρονη, αλλά να καταστρέψει τη ζωή της


Εφτασε η ώρα των αποκαλύψεων, καθώς σήμερα καταθέτει στις Αρχές η 34χρονη Ιωάννα, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από μία μαυροντυμένη γυναίκα, το πρωί της τετάρτης, ενώ πήγαινε στη δουλειά της. Η άτυχη κοπέλα νοσηλεύεται στο Θριάσιο, με βαθιά εγκαύματα σε πρόσωπο και σώμα.

Το Σάββατο η Ιωάννα είχε μια σύντομη συνάντηση με τους τρεις αστυνομικούς, χωρίς να δώσει κατάθεση με λεπτομέρειες, αλλά την επισκέφθηκε και ο δικηγόρος της μετά από δικό της τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, κ. Λύτρα, η Ιωάννα επέμενε αυτές τις ημέρες και στην αστυνομία και στον ίδιο ότι δεν υπήρχε κάποια γυναίκα με την οποία να είχε ερωτική αντιζηλία. Σε αυτό μάλιστα ήταν κατηγορηματική. Χθες, Σάββατο, όμως, σκέφτηκε κάτι που ίσως να βοηθήσει την αστυνομία. Η 34χρονη ζήτησε από τη μητέρα της να καλέσει γρήγορα τον κ. Λύτρα στο νοσοκομείο. Εκείνος μετέβη αμέσως εκεί και τότε η Ιωάννα τού είπε ότι έκανε συνδυαστικές σκέψεις “δείχνοντας” προς την κατεύθυνση που πρέπει να γίνουν οι έρευνες. Η Ιωάννα εστίασε στο σημείο ότι η γυναίκα που της έριξε το οξύ ήξερε πολύ καλά τον χώρο όπου έγινε η επίθεση, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζονται.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος, συναντώντας την κοπέλα καθημερινά για λίγα λεπτά, προκειμένου να δημιουργηθεί οικειότητα και εκείνη να τους εμπιστευτεί.

“Δεν ήθελε να τη σκοτώσει, αλλά να της καταστρέψει τη ζωή”

“Με βάση τα στοιχεία από την επίθεση, βλέπω μια διάθεση σαδισμού από την πλευρά της δράστιδος”, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η ψυχολόγος Μάγδα Δασκαλάκη, η οποία επιχείρησε να ανιχνεύσει τα βαθύτερα αίτια της σοκαριστικής επίθεσης στην 34χρονη.

Όπως είπε η ίδια, “η δράστις της επίθεσης δεν ήθελε, πιθανότατα, να σκοτώσει την Ιωάννα, αλλά ο στόχος της ήταν να καταστρέψει τη ζωή της”. Από τα όσα έχουν προκύψει, “βλέπω μια γυναίκα με εμμονή, που ήθελε να διαπράξει αυτή την επίθεση εναντίον της 34χρονης”, είπε η ψυχολόγος, σημειώνοντας ότι η δράστις ήταν αποφασισμένη.

Τι είχε αναφέρει η 34χρονη σε προηγούμενη κατάθεσή της

“Δεν αποκλείω να την γνωρίζω. Ίσως να είναι κάποια γνωστή μου. Τώρα που ανασύρω μνήμες από τις εικόνες της επίθεσης, μου φαίνεται οικείο πρόσωπο. Προσπαθώ να θυμηθώ από ποιο περιβάλλον. Νομίζω ότι θα τα καταφέρω και θα θυμηθώ”, φέρεται να είπε η 34χρονη σε ολιγόλεπτη επαφή που είχε με αστυνομικούς της Ασφάλειας τις προηγούμενες ημέρες.

Η σοκαρισμένη γυναίκα φαίνεται να άλλαξε κατά πολύ αυτά που είχε πει αρχικά στις πρώτες της αναφορές, κάτι που δικαιολογείται σε έναν βαθμό από τον αρχικό φόβο και τα όσα τραγικά υπέστη. Αν και στην πρώτη συνάντησή της με τον αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., είχε αναφέρει πως δεν μπορεί να αναγνωρίσει ποια ήταν η δράστιδα και την αιτία που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την αποτρόπαια πράξη, φαίνεται πως εμμέσως επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για προσωπικό ζήτημα.

 

thetoc

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!