Δεμένα τα πλοία σε Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα. Απεργούν οι ναυτεργάτες


Καθολική ήταν σήμερα η συμμετοχή στην απεργία των ναυτεργατών της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να παραμείνουν δεμένα τα πλοία ανοιχτού και κλειστού τύπου, στα λιμάνια της Κέρκυρας και της Ηγουμενίτσας.

Οι ναυτεργάτες, όπως είχαν εξαγγείλει, οδηγήθηκαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, μετά και τις άκαρπες συναντήσεις εκπροσώπων των σωματείων τους με τους πλοιοκτήτες, αλλά και τους αρμοδίους του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια σήμερα και αύριο, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι ναυτεργάτες.
«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τα δίκαια αιτήματά μας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας «Άγιος Σπυρίδων», Χρήστος Βιτουλαδίτης.
Οι ναυτεργάτες ζητούν να επέλθουν τροποποιήσεις και αλλαγές ενόψει της επικείμενης υπογραφής της συλλογικής σύμβασης πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού, απαιτούν την άμεση κατάργηση του 35λέπτου που εφαρμόζεται αποκλειστικά και μόνο στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας, την υπογραφή ΣΣΕ με αύξηση 3% στους μισθούς των πληρωμάτων, την καταβολή στα πληρώματα επιπλέον αμοιβής για όσες ώρες εργασίας περιλαμβάνονται στο νυκτερινό ωράριο, να υπάρξει γραπτή δέσμευση ότι τις ημέρες αργίας, το Σάββατο και την Κυριακή η απασχόληση θα είναι συνεχής και δεν θα επιδέχεται διακοπή, να αναφέρεται επίσης ότι η τελευταία συλλογική σύμβαση εργασίας θα είναι σε ισχύ, αν κατά την ημερομηνία λήξης της δεν έχει υπογραφεί νέα. Ζητούν στα πλοία ανοικτού τύπου με πλήρωμα μηχανοστασίου δυο μηχανικούς, να προστεθεί και ένας μαθητευόμενος μηχανής και να στελεχωθούν επιπλέον τα κυλικεία των πλοίων ανοικτού τύπου κατά τη θερινή περίοδο.

Μεταξύ των αιτημάτων των ναυτεργατών είναι και η αλλαγή του νόμου περί ακινησιών πλοίων ανοικτού ή κλειστού τύπου και επάνδρωση των πλοίων στις ακινησίες για συντήρηση κουβέρτας και μηχανοστασίου.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!