Δείτε τη στιγμή που τουρκικά μαχητικά παρενoχλούν το ελικόπτερο με τον Παναγιωτόπουλο


 Bίντεο-ντοκουμέντο από την στιγμή που τουρκικά μαχητικά προσεγγίζουν και παρενοχλούν το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ήρθε νωρίτερα στο φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος καταδίκασε την τουρκική προκλητικότητα δηλώνοντας σχετικά από το Φαρμακονήσι: «Προ ολίγου το ελικόπτερο που μας μετέφερε υπέστη παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά. Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν νιώσαμε αυτή την παρενόχληση. Αντιθέτως, όταν σηκώσαμε τα μάτια ψηλά στον ουρανό είδαμε τα ελληνικά μαχητικά που ήδη είχαν διώξει από την περιοχή τα τουρκικά μαχητικά, εδώ στο Φαρμακονήσι.

Αυτό που θα ήθελα όμως να πω είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές από πλευράς Τουρκίας, δεν βοηθούν στην εκτόνωση της έντασης, που θα έπρεπε να επιζητούν και οι δύο πλευρές αυτήν την ώρα. Εμείς πάντως δεν πτοούμεθα καθόλου. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σε όλο το μήκος των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας τα φυλάττουν ως άγρυπνοι φρουροί, όπως έκαναν πάντα».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στα φυλάκια, ο κ. Παναγιωτόπουλος είχε την ευκαιρία να επιθεωρήσει τις φρουρές, να ελέγξει την τήρηση των μέτρων για την προστασία από το στέλεχος κορονοϊού Covid-19 και να διαπιστώσει το υψηλό ηθικό των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των στρατιωτών που υπηρετούν εκεί.

Την έντονη καταδίκη του εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη σημερινή προκλητική παρενόχληση από τουρκικά αεροσκάφη του ελικοπτέρου που μετέφερε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Πρόκειται για ακόμη μια απαράδεκτη τουρκική ενέργεια», σημειώνει χαρακτηριστικά το υπουργείο. «Μια ενέργεια που επιβεβαιώνει για μια εισέτι φορά τον αρνητικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στην περιοχή, επιμένοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις των διεθνών σχέσεων καθώς και σε μια αδιέξοδη παραβατικότητα».

«Την καλούμε να εισέλθει στον 21ο αιώνα», σημειώνει. «Nα ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και των λοιπών χωρών της περιοχής και να εργαστεί εποικοδομητικά στο πλαίσιο των κανόνων καλής γειτονίας, σεβόμενη και όχι παραβιάζοντας συστηματικά το διεθνές δίκαιο».

Το χρονικό 

Συγκεκριμένα τα τουρκικά μαχητικά στις 11:38 πραγματοποίησαν υπέρπτηση στα 3500 πόδια πάνω από τις Οινούσσες παρενοχλώντας το ελικόπτερο, που μετέφερε την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λίγο μετά την απογείωση του από το νησί.

Στη συνέχεια, στις 11:58, το ίδιο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το Αγαθονήσι στα 1700 πόδια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέπτονταν φυλάκια στην περιοχή ευθύνης των 96 ΑΔΤΕ (Οινούσσες), 79 ΑΔΤΕ (Αγαθονήσι) και 80 ΑΔΤΕ (Φαρμακονήσι) με τη συνοδεία επιτελών της ΑΣΔΕΝ.

 



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!