Δανάη Μπάρκα: «Όλο και περισσότεροι βρίζουν, ξεσπούν και ως αποκορύφωμα βλέπουμε κανονικούς θανάτους κι επιθέσεις»


Αποσβολωμένη παρακολουθεί τις εξελίξεις της επικαιρότητας η Δανάη Μπάρκα, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει πως δολοφονήθηκε ένας άνθρωπος από το πλήρωμα του Blue Horizon χθες το βράδυ στον Πειραιά.

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, η παρουσιάστρια και ηθοποιός Δανάη Μπάρκα εξέφρασε τους προβληματισμούς και τη θλίψη της για το πως έχει καταντήσει ένα μέρος της κοινωνίας που ζούμε.

«ΑνθρωΠΟΙΑ; Πού είναι η ανθρωπιά μας, η ευαισθησία μας, πού είναι το νοιάξιμο για τους γύρω μας; Που είναι η ενσυναίσθηση μας;
Ναι, δεν είναι όλοι σαν έναν δολοφόνο όμως όταν βλέπεις ότι οι δολοφόνοι αυξάνονται, δεν μπορείς παρά να σοκαριστείς, να αναρωτηθείς και να απογοητευτείς. Όλο ένα και περισσότεροι άνθρωποι κρίνουν, βρίζουν, ξεσπούν στους διπλανούς τους και ως αποκορύφωμα βλέπουμε κανονικούς θανάτους κι επιθέσεις.

Βλέπουμε ταϊσμένους εγωισμούς που δεν ασχολούνται με τον διπλανό τους στου οποίου την θέση θα μπορούσαν να ειναι οι ίδιοι, εμείς, τα παιδιά μας, οι άνθρωποί μας. Βλέπουμε διαρκώς να αυξάνονται τα περιστατικά βίας-λεκτικής, σωματικής, ψυχολογικής- κι εμείς να παρατηρούμε. Συνηθίζουμε την τοξικότητα. Νομιμοποιούμε τα άγρια ένστικτα του καθενός θεωρώντας ότι είναι κανονικό να δεχόμαστε τον θυμό οποιουδήποτε.

Πίσω από ένα πληκτρολόγιο η “ανωνυμία” είναι ένα θεριό που κατακρίνει και εύχεται θανάτους και τελικά ίσως το φαινόμενο αυτό βγαίνει κι εκτός πληκτρολογίου και παίρνει ζωή και υπόσταση και το μίσος πλέον είναι παντού. Κάποιοι δεν βοηθούν τους απέναντι τους επειδή είναι «ξένοι», γκέι, κοντοί, χοντροί, φτωχοί, πλούσιοι.

Κάποιοι σπέρνουν τον πανικό με τα βρωμορατσιστικά τους πιστεύω, κάποιοι μαθαίνουν στα παιδιά τους να δέρνουν τους συμμαθητές τους και να τα διαπομπεύουν, και κάποιοι απλά κάνουν λαικ σε τέτοιες δημοσιεύσεις και το θεωρούν μαγκιά. Δεν ξέρω που πάμε, που θα οδηγήσει όλη αυτή η “μόδα” των βαρβάρων όμως τώρα είναι που ΔΕΝ πρέπει να τα παρατήσουμε.

Τώρα είναι που όλοι όσοι τρομάζουμε με αντίστοιχες συμπεριφορές πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στέλνουμε αγάπη έτσι ώστε να γίνει αυτό κανονικότητα. Να γίνει κανονικότητα η φροντίδα για τους γύρω μας, να γίνει κανονικότητα η προσφορά, η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη. Να γίνει κανονικότητα η καλοσύνη. Να μην χρειαστεί να πάθουμε εμείς κάτι κακό ή όσοι αγαπάμε για να “βάλουμε μυαλό”. Να γίνει κανονικότητα η συμπόνια και η ευσπλαχνία. Αυτό» έγραψε η Δανάη Μπάρκα.

 

 



διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!