Γλυκά Νερά: Σε δύο μήνες η οριστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας


Η μικρή Λυδία, το αγγελούδι που συγκίνησε ολόκληρη τη χώρα, θα παραμείνει στο νησί των Σποράδων, εν αναμονή της οριστικής απόφασης για την επιμέλειά της.

Έγινε η δίκη σήμερα, περιμένουμε την απόφαση, δεν βγαίνει αμέσως η απόφαση, θα βγει σε κάποιους μήνες. Ήταν η αίτηση της κυρίας εισαγγελέως για την οριστική επιμέλεια της μικρής. Υπήρξε συναινετικό κλίμα και από τις δύο πλευρές, και από τους πατρικούς και από τους μητρικούς παππούδες, σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Αθανάσιος Χαρμάνης.

Στη δίκη έδωσαν το παρών μόνο οι δικηγόροι των δύο οικογενειών, με τη μητέρα της Καρολάιν να μένει με τη μικρή Λυδία σπίτι. Ειδικοί παιδοψυχολόγοι θα σταθούν δίπλα στην οικογένεια, με σκοπό η μικρή να μεγαλώσει με την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη.

«Κατέθεσε η κοινωνική λειτουργός που επισκέφτηκε 2-3 φορές το σπίτι της μητρικής γιαγιάς, η οποία είπε ότι είναι ένα ιδανικό περιβάλλον να μεγαλώσει το παιδί. Μεγαλώνει υπό φυσιολογικές συνθήκες, έχει τα πάντα, έχει ιατρική παρακολούθηση» συμπλήρωσε ο κ. Χαρμάνης.

Στην Αλόννησο πλέον έχουν μετακομίσει και οι γονείς του καθ΄ομολογίαν δράστη με σκοπό να βρίσκονται πιο κοντά στην ανατροφή της εγγονή τους.

«Εκπροσωπήθηκαν από συνάδελφο, συναινέσαν στο να αναλάβει τη γονική μέριμνα η γιαγιά Σουζάνα» τόνισε ο κ. Χαρμάνης, συμπληρώνοντας: «Φροντίσαμε να υπάρχει συναινετικό κλίμα διότι οι αντιδικίες δηλητηριάζουν τις παιδικές ψυχές».

Το ενός έτους κοριτσάκι θα μεγαλώσει στο σπίτι που έζησε και η μητέρα της. Θα παίξει στα ίδια μέρη, στις ίδιες πλατείες, και στο ίδιο σχολείο. Όλο το νησί γίνεται μία αγκαλιά για την κόρη της αδικοχαμένης Καρολάιν.

Η μικρή Λυδία είναι καταδικασμένη να μεγαλώσει για το υπόλοιπο της ζωής της χωρίς τη μητέρα της, αλλά συνάμα με αγάπη στην αγκαλιά της γιαγιάς της.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!