Γιώργος Μπαλταδώρος: Η τραγική ειρωνεία. Τι αποκάλυψε ο πατέρας του


Ο πατέρας του άτυχου πιλότου,που έφυγε από τη ζωή πάνω στο καθήκον,  Απόστολος Μπαλταδώρος, μίλησε στην εκπομπή Live News  και ανέφερε πως η πτήση αυτή του Γιώργου θα ήταν η τελευταία στην Σκύρο, μιας και την Παρασκευή θα επέστρεφε στην βάση του στην Τανάγρα.

Στην Σκύρο αποσπώνται πότε αεροσκάφη Mirage 200-5 και πότε F – 16 με σκοπό την ενίσχυση της βάσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην Μοίρα 331 Παντός Καιρού Θησέας που εδρεύει στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα. Είχε μετασταθμεύσει στη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου την Μεγάλη Εβδομάδα ως ένα από τα αεροσκάφη επιφυλακής.

Ο πιλότος του Mirage 2000-5 Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο αρχηγός της ομάδας που το πρωί της Πέμπτης πήραν την εντολή να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που είχαν μπει στο FIR Αθηνών. Η επιχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και το κακό έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά τη επιστροφή τους στην βάση της Σκύρου.

Στις 12:15 ο πιλότος του δεύτερου μαχητικού ανέφερε στον πύργο ελέγχου ότι ο νούμερο ένα δεν τον ακολουθεί και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί τους είπε ότι πουθενά στον ορίζοντα δεν είδε αλεξίπτωτο που θα σήμαινε ότι ο πιλότος είχες προλάβει να εκτοξευθεί από την θέση του.

Επίσης είναι δεδομένο ότι ο άτυχος πιλότος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου ώστε να ενημερώσει τον πύργο ελέγχου για πιθανό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Την τραγωδία με την πτώση του Mirage 2000 στη Σκύρο ανακοίνωσε επισήμως η Πολεμική Αεροπορία.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος».


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!