Για έναν απίθανο λόγο ο Στιβ Τζομπς οδηγούσε πάντα χωρίς πινακίδες!


Mια από τις ιδιαίτερες συνήθειες του χαρισματικού ιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς, ήταν να σταθμεύει σε θέσεις για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες καθώς και για το γεγονός ότι οδηγούσε μία ασημένια Mercedes SL55 AMG χωρίς πινακίδες.

O ιδρυτής της Apple είχε… αδυναμία να σταθμεύει σε θέσεις για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες

Το ερώτημα που απασχολούσε όλους όσοι έβλεπαν αυτό το γεγονός ήταν εάν ήταν παράνομος αλλά και γιατί ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη οικονομική επιφάνεια έμπαινε στον κόπο να κάνει κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ITWire, το οποίο μίλησε με έναν πρώην ανώτερο υπάλληλο ασφαλείας στην Apple, ονόματι Τζον Κάλλας, ο Στιβ Τζομπς είχε ουσιαστικά αναρίθμητες πινακίδες κυκλοφορίας.

«Ο Στιβ (ή κάποιος κοντά σε αυτόν) εντόπισε ένα κενό στη νομοθεσία περί οχημάτων στην Καλιφόρνια. Οποιοσδήποτε με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο είχε ένα -κατ ‘ανώτατο- όριο έξι μηνών για να βάλει πινακίδα στο όχημά του. Έτσι, έκανε μια συμφωνία με την εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης. Θα άλλαζε συνέχεια αυτοκίνητο μέσα στα πλαίσια των έξι μηνών μίσθωσης, ανταλλάσσοντας την ασημένια του Mercedes SL55 AMG για άλλη μία ίδια. Σε καμία περίπτωση δεν οδηγούσε ένα αυτοκίνητο για περισσότερο από έξι μήνες και έτσι δεν υπήρχε νομική υποχρέωση να του βάλει πινακίδες», αποκάλυψε ο Κάλλας.

Όσο για το λόγο για τον οποίο ο Τζομπς μπήκε σ’ αυτή τη διαδικασία εξαρχής, ο Γουόλτερ Ισακσον, στη βιογραφία του ιδρυτή της Apple, υποθέτει ότι οι αναρίθμητες πινακίδες ήταν ένας τρόπος να εξασφαλίσει ότι δεν τον παρακολουθούν.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!