Γιατρός στο Τέξας κατηγορείται ότι έκλεψε δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού


Γιατρός στο Τέξας κατηγορείται ότι έκλεψε εννέα δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, από κέντρο εμβολιασμού στις 29 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. 

Ο Δρ. Χασάν Γκόκαλ, πυο εργαζόταν στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κομητείας Χάρις, κατηγορείται ότι έκλεψε ένα φιαλίδιο που περιείχε τις δόσεις από κέντρο εμβολιασμού στο Χαμπλ, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα της κομητείας. Μία εβδομάδα μετά ο γιατρός καμάρωνε για την κλοπή σε συνεργάτη του ο οποίος στη συνέχεια παραπονέθηκε στους επόπτες. Ο Γκόκαλ απολύθηκε από τη δουλειά του.

Όπως είπε ο γενικός εισαγγελέας, ο γιατρός έκλεψε τις δόσεις και τις έδωσε στην οικογένεια και τους φίλους αφήνοντας αυτούς που είχαν προτεραιότητα χωρίς εμβόλιο. “Καταχράστηκε τη θέση του για να τοποθετήσει φίλους και συγγενείς μπροστά από ανθρώπους που είχαν ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία για να είναι στη σειρά εμβολιασμού, Αυτό που έκανε ήταν παράνομο και θα δώσει λογαριασμό στον νόμο”. Ο δικηγόρος του υπερασπίστηκε τον γιατρό υποστηρίζοντας ότι το εμβόλιο θα έληγε ούτως ή άλλως.

“Ο δρ. Γκόκαλ είναι ένας αφοσιωμένος δημόσιος λειτουργός που διασφάλισε οι δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 που διαφορετικά θα είχαν λήξει πήγαν στα χέρια ανθρώπων που πληρούσαν τα κριτήρια να το λάβουν” είπε σε δήλωσή του στο ΚΗΟU11 και πρόσθεσε: “Η κομητεία του Χάρις θα προτιμούσε ο δρ. Γκόκαλ να αφήσει αυτά τα εμβόλια να πάνε χαμένα και προσπαθούν να δυσφημήσουν αυτόν τον άνθρωπο σε μία διαδικασία να υποστηρίξουν την πολιτική τους. Ανυπομονούμε να διορθώσουμε αυτό το λάθος στο δικαστήριο”. Ο γιατρός είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 4.000 δολαρίων

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!