Γιάννης Σπανός: «Αντίο μεγάλε μου, τεράστιε, ταπεινέ μου Γιάννη»


Ο Σταμάτης Κραουνάκης με μία μόλις φράση κατάφερε να συγκινήσει: «Αντίο Μεγάλε μου, Τεράστιε, ταπεινέ μου Γιάννη. Σ’ ευχαριστώ για Όλα» έγραψε στη λεζάντα της κοινής τους φωτογραφίας που ανέβασε.

Αντιο Μεγαλε μου ,Τεραστιε ,ταπεινε μου Γιαννη,Σ ευχαριστω για Ολα.

Posted by Stamatis Kraounakis on Thursday, 31 October 2019

Ο γνωστός συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης έγραψε στο Facebook: «Έφυγε ο Γιάννης Σπανός. Πέφτει μια βροχή και μια θλίψη όλη νύχτα. Πικρή μέρα σήμερα. Πολύ πικρή».

Η Άννα Νταλάρα σε post στο Facebook ανέφερε: «Μια αγάπη για το καλοκαίρι Φεύγει σήμερα παίρνοντας μαζί του έναν μεγάλο τόσο πραγματικα μεγάλο μουσικό ! Έναν σπάνιο πολύ σπάνιο άνθρωπο !!!!Γιαννης Σπανος»

Ποιος ήταν ο Γιάννης Σπανός

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Ο Γιάννης Σπανός είναι ο πρώτος που έφερε το Νέο Κύμα στην ελληνική μουσική τη δεκαετία του ’60.

Γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας το 1934 ενώ έκανε διεθνή καριέρα μιας και συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα. Μπήκε στη δισκογραφία το 1964 με το τραγούδι «Μια αγάπη για το καλοκαίρι» που ερμήνευσε η Καίτη Χωματά.

Συνθέτης και στιχουργός με ιδιαίτερες ευαισθησίες ο Γιάννης Σπανός έχει στο ενεργητικό του σημαντικούς δίσκους και μεγάλες επιτυχίες: τις «Ανθολογίες», «Εκείνο το καλοκαίρι». «Σαν με κοιτάς», «Οδός Αριστοτέλους», «Σπασμένο καράβι», «Μια φορά θυμάμαι μ’ αγαπούσες», «Μαρκίζα», «Είπα να φύγω», «Βροχή και σήμερα», «Θα με θυμηθείς», «Στην αλάνα», «Μια Κυριακή» κ.ά.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!