Γερολυμάτος: Έχουμε φτάσει σε σημείο που πρέπει να δηλώνονται τα πάντα στην εφορία


Για την οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι καλλιτέχνες από τότε που οι έλεγχοι της Εφορίας έγιναν πιο εντατικοί μίλησε ο Γιώργος Γερολυμάτος, υποστηρίζοντας ότι οι τραγουδιστές είναι πλέον αναγκασμένοι να δηλώνουν τα πάντα, καθώς τα πράγματα με το φορολογικό είναι δύσκολα.

“Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, γιατί περνούν πολλά χρήματα από τα χέρια των καλλιτεχνών και των ανθρώπων της νύχτας. Σε νεότερη ηλικία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, που αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει, γιατί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, στη δύση τους, έχουν μεγάλο βιοποριστικό πρόβλημα, αφού έχουν χάσει όλα τα χρήματα που είχαν νεότεροι. Επειδή βγάζουμε εύκολα τα χρήματα, τα σκορπάμε κι εύκολα, άλλοι σε καζίνο, άλλοι σε επιχειρήσεις.

Εγώ είχα καλή οικονομική πολιτική, βέβαια, έχασα στο χρηματιστήριο χρήματα, αλλά άντεξα. Θέλει προσοχή στο πώς οι άνθρωποι της νύχτας αναλώνουν τα χρήματά τους. Το 90% των καλλιτεχνών, οικονομικά, τελειώνει άδοξα, τραγουδιστές όπως και πολλοί σπουδαίοι ηθοποιοί, ονόματα να μη λέμε… Οι νεότεροι τώρα δεν νομίζω ότι μπορούν να κερδίσουν τόσο πολλά χρήματα, διότι εμείς την εποχή εκείνη είχαμε μεγαλύτερη ελευθερία με το φορολογικό θέμα, ήταν πιο άνετα τα πράγματα. Από την εποχή που ξεκίνησε ο φορολογικός έλεγχος σε ημερήσια διάταξη, από το ΣΔΟΕ, μέχρι και τώρα, που φτάσαμε στο σημείο που πρέπει να δηλώνονται τα πάντα και ο τρόπος που θα πληρώνονται με διαφάνεια, δικλείδες ασφαλείας υπάρχουν παντού για να τα πάρει το κράτος. Έχει δυσκολέψει το καθαρό κέρδος των καλλιτεχνών. Δεν γίνεται να τραγουδάς κάπου χωρίς να δηλώνεις κάποια πράγματα.”

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!