Γερμανία: Το μήνυμα του Αρμιν Λάσετ για την Εθνική Επέτειο – Όλοι οι Έλληνες να είναι περήφανοι


Χαιρετισμό προς όλους τους Έλληνες με την αφορμή τη σημερινή Εθνική Εορτή απηύθυνε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας και αρχηγός του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ‘Αρμιν Λάσετ.

Στο μήνυμά του ο κ. Λάσετ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε ιστορικό βήμα στον δρόμο της δημιουργίας μιας δημοκρατικής Ελλάδας, η οποία σήμερα και εδώ και δεκαετίες είναι μέλος και εταίρος της Ε.Ε. και ως εκ τούτου σημαντικό κομμάτι της ειρηνικής και ενωμένης Ευρώπης». Και για αυτό, τονίζει, «μπορούν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να είναι περήφανοι».

 
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας με την Ελλάδα, ο κ. Λάσετ τονίζει στο μήνυμά του ότι στο κρατίδιό του ζει η μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα της Γερμανίας. Μας συνδέει μια πολύπλευρη συνύπαρξη, μια εντυπωσιακή πολιτιστική ανταλλαγή και πολλές συνεργασίες, αναφέρει ο Γερμανός Χριστιανοδημοκράτης και καταλήγει: «Ας προχωρήσουμε και στη συνέχεια μαζί αυτόν τον ευρωπαϊκό δρόμο: για την ειρήνη, την ελευθερία, την ευημερία όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!