Γερμανία: Συνελήφθη Βρετανός εργαζόμενος σε πρεσβεία στο Βερολίνο για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας


Η βρετανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ένας Βρετανός πολίτης συνελήφθη στη Γερμανία με την υποψία ότι κατασκόπευε υπέρ της Ρωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού πρακτορείου ειδήσεων. 
Λίγο νωρίτερα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας αρμόδια για τις υποθέσεις κατασκοπείας είχε ανακοινώσει ότι ένας άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί ως ο Ντέιβιντ Σ., φέρεται να «έδωσε σε εκπρόσωπο των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών» τουλάχιστον μία φορά έγγραφο «το οποίο περιήλθε στην κατοχή του στο πλαίσιο των καθηκόντων του στην πρεσβεία».
 
Η εισαγγελία διευκρίνισε ότι η σύλληψη του άνδρα στο Πότσνταμ, λίγο έξω από το Βερολίνο, έγινε έπειτα από κοινή έρευνα των βρετανικών και γερμανικών αρχών. Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρλσρούης θα αποφασίσει αργότερα σήμερα αν θα παραμείνει υπό κράτηση.

 
«Ο κατηγορούμενος έλαβε ένα ποσό μετρητών που δεν έχει διευκρινιστεί σε αντάλλαγμα για την παροχή πληροφοριών», επεσήμανε στην ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή εισαγγελία. 

Ο Βρετανός αυτός εργαζόταν για τη βρετανική πρεσβεία στο Βερολίνο, αν και δεν έχει διευκρινιστεί σε ποια θέση.

«Είναι ύποπτος ότι ήταν ενεργός το αργότερο από τον Νοέμβριο του 2020» υπέρ της ρωσικής κατασκοπείας, επεσήμανε η εισαγγελία, προσθέτοντας ότι «έχουν γίνει έρευνες στο διαμέρισμα και τον χώρο εργασίας (του κατηγορούμενου)».

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!