Γερακαράκος στον Realfm 97,8 για Νέα Φιλαδέλφεια: «Όταν η αστυνομία παρουσιάζει εικόνα ντροπής γιατί κρύβονται όλοι;»


Οργισμένος με τις παραλείψεις της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στην αιματηρή επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στην Νέα Φιλαδέλφεια και την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Γρηγόρης Γερακαράκος στο μαγκαζίνο του Realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη και την Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ από την στιγμή που οι χούλιγκαν πέρασαν τα ελληνικά σύνορα ήταν ευθύνη της ΕΛ.ΑΣ. και των στρατηγών και όχι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Ουέ κι αλίμονο αν περιμένουμε εμείς επιχειρησιακά σχέδια από την εκάστοτε πολιτική εξουσία. Η ελληνική αστυνομία έχει αρχηγείο, έχει στρατηγούς που κάνουν το επιχειρησιακό κομμάτι. Η δε πολιτική ηγεσία της κάθε κυβέρνησης αφορά το νομοθετικό έργο και τους νόμους που δίνει η κάθε κυβέρνηση», είπε ο Γρηγόρης Γερακαράκος.

Και συνέχισε: «Εδώ υπάρχουν ατομικές ευθύνες. Εγώ δεν θα πω ποιανού είναι γιατί δεν έχω ούτε τα έγγραφα ούτε τίποτα. Αυτά θα τα βγάλει το πόρισμα. Αν δεν υπάρξει μία ΕΔΕ καθαρή να αποδοθούν ευθύνες το επόμενο λάθος πέφτει πάνω τους. Εδώ μιλάμε για μία υποτίμηση πληροφοριών από υπηρεσιακούς παράγοντες».

Παράλληλα τόνισε ότι η ΕΔΕ θα κρίνει αν δόθηκαν σαφείς εντολές από τους αρμόδιους. «Δόθηκαν σαφείς εντολές; Περάσανε πόσους νομούς. Όταν ήρθανε εδώ πέρα για ποιο λόγο διώχθηκαν οι δυνάμεις (σ.σ. της αστυνομίας); Ποιος διέταξε να διωχθούν; Αυτά είναι ζητήματα της ΕΔΕ και εμείς θα είμαστε σκληροί αν δεν αποδοθούν οι ευθύνες», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Επιπλέον ανέφερε ότι η αστυνομική πρακτική είναι οι αστυνομικοί να σταματήσουν το κομβόι των χούλιγκαν σε οποιοδήποτε νομό, να τους ελέγξουν και να τους γυρίσουν πίσω. «Δεν μπορώ να ξέρω τι εντολές πήρε ο καθένας. Δεν είμαι το αρχηγείο. Ας βγει το αρχηγείο με δελτίο τύπου να πει. Πώς βγαίνουν για άλλα θέματα. Και όταν έρχεται μία αστυνομία να έχει μια εικόνα ντροπής, ντροπής πραγματικής να κρύβονται όλοι; Να βγει το αρχηγείο και να πει έκανα αυτό, να βγουν οι διευθυντές των διευθύνσεων και να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό», υπογράμμισε ο Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Χάθηκε παιδί έκλεισε σπίτι. Τι να πεις σε αυτή τη μάνα και σε αυτόν τον πατέρα; Τι να πεις; Τι να λέμε; Θα περάσει να ξεχαστεί και θα έχουμε κι άλλο θύμα; Είχαμε τον Άλκη. Δεν παίρνονται μέτρα. Χάνονται νέοι άνθρωποι και καθόμαστε να λέμε τα ίδια και τα ίδια. Να πάρει ο καθένας μας την ευθύνη του», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.

Ακούστε το ηχητικό


διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!