Γαλλία: Πρώην αστυνομικός ομολόγησε σε σημείωμα αυτοκτονίας κατά συρροή δολοφονίες και βιασμούς


Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Γαλλία το σημείωμα αυτοκτονίας πρώην αστυνομικού, ο οποίος ομολόγησε ότι είχε διαπράξει δολοφονίες και πιθανότατα είναι ένοχος για κατά συρροή φόνους αλλά και βιασμούς παιδιών.

Στον άνθρωπο αυτόν αποδίδονται πλέον στυγερά εγκλήματα τα οποία για δεκαετίες είχαν στοιχειώσει το εγκληματολογικό τμήμα της Αστυνομίας του Παρισιού.
 
Πιο συγκεκριμένα ο Φρανσουά Βεροβέ ομολόγησε στο σημείωμα αυτοκτονίας ότι ήταν ο δολοφόνος γνωστός με το όνομα Le Grêlé (ο άνδρας με τα σημάδια), τα ίχνη του οποίου είχαν εντοπιστεί σε πολλές σκηνές εγκλημάτων αλλά ουδέποτε είχε εξιχνιαστεί σε ποιον ανήκαν. Πρόκειται για εγκλήματα που είχαν συγκλονίσει το Παρίσι ανάμεσα στο 1986 και το 1994.

Μεταξύ των συγκλονιστικών εγκλημάτων που του αποδίδονται ήταν η στυγερή δολοφονία της 11χρονης Σεσίλ Μπλοχ. Η εξαφάνιση του κοριτσιού είχε δηλωθεί όταν δεν πήγε στο σχολείο της πόλης Fontainebleau το 1986. Το πτώμα του κοριτσιού βρέθηκε αργότερα κάτω από ένα κομμάτι παλιού χαλιού στο υπόγειο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε. Οι αρχές δήλωσαν ότι είχε βιαστεί, στραγγαλιστεί και μαχαιρωθεί και η υπόθεση προκάλεσε σοκ σε όλη τη Γαλλία. 

Το σημείωμα δίπλα στο πτώμα του άνδρα

Ο Βεροβέ κλήθηκε από την Αστυνομία στις 24 Σεπτεμβρίου για να δώσει δείγμα DNA και πέντε ημέρες αργότερα η σύζυγός του δήλωσε την εξαφάνισή του. Τελικά το πτώμα του ανακαλύφθηκε σε ένα νοικιασμένο διαμέρισμα στο Grau-du-Roi, και δίπλα στη σορό ήταν τοποθετημένο το σημείωμα αυτοκτονίας και παραδοχής των εγκλημάτων του. 

Οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι το DNA του Βεροβε ταιριάζει με ίχνη που είχαν βρεθεί σε πολλούς τόπους εγκλημάτων. Ακόμα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα το σημείωμα αλλά τα γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι έχει ομολογήσει δολοφονίες τις οποίες αποδίδει σε παρορμήσεις και αναφέρει ότι στη συνέχεια συμμαζεύτηκε

Σύνδεση και με άλλα εγκλήματα 

Με βάση τα ίχνη DNA οι αρχές είχαν συνδέσει τον δολοφόνο της Μπλοχ με άλλους φόνους και βιασμούς. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η δολοφονία της 38χρονης Ζιλ Πολίτη και της Γερμανίδας Ιρμαρντ Μίλερ το 1987.

Τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έχει συνδεθεί με με τη δολοφονία της 19χρονης Καρίν Λερουά το 1994, η οποία βρέθηκε νεκρή στην άκρη ενός δάσους έναν μήνα μετά την εξαφάνισή της. Είχε εξαφανιστεί ενώ πήγαινε στο σχολείο της.

Σύμφωνα με το BBC στους βιασμούς που διαπράχθηκαν σε βάρος μιας 26χρονης Γερμανίδας και δύο κοριτσιών, ηλικίας 14 και 11 ετών, ο θύτης είχε προσδιοριστεί ως αστυνομικός και πιθανότατα τις έχει διαπράξει ο Βεροβέ.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!