Βραβεία της Ένωσης Μαζί για το Παιδί: Τιμώντας τους αφανείς πρωταγωνιστές


Έντονη συγκίνηση, συναισθήματα και καθηλωτικές στιγμές ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στην τελετή των Βραβείων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί. Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και ο όμιλος DPG ενώ τα βραβεία απένειμε η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. 

 

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα, Πρόεδρος της «Ένωσης την Κυριών Δράμας» και ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης, δημιουργός του «Παλαιοπωλείου των Αστέγων».

 

 

Τα «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής» τα απένειμε η κυρία Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και πρώην Πρόεδρος της Βουλής

 

«Μια ξεχωριστή και συγκινητική ημέρα για την οικογένεια της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» είναι η σημερινή.

 

Η ημέρα των Βραβείων «Μαζί για το Παιδί»

Η φιλοσοφία της εκδήλωσης είναι να εξυμνήσει την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς. Τα βραβεία «Έργο Ζωής» και «Μάθημα Ζωής», απονέμονται σε προσωπικότητες που έχουν προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο και με τον τρόπο ζωής τους είναι παράδειγμα για όλους εμάς», είπε κατά τον χαιρετισμό της η κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το κοινωνικό αποτύπωμα της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης.

 

Χορηγοί, εθελοντές, «πρεσβευτές», καλλιτέχνες και ΜΜΕ τιμήθηκαν από το «Μαζί για το Παιδί»

 

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές, εθελοντές και ΜΜΕ που στήριξαν το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» τα προηγούμενα δύο χρόνια. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τιμήθηκαν: η «πρέσβειρα» της Ένωσης, Δούκισσα Νομικού και οι καλλιτέχνες Γιώργος Χατζηνάσιος και Γιώργος Θεοφάνους και Παυλίνα Βουλγαράκη.

 

Η κυρία Αλίκη Τσιαμούρα τιμήθηκε με το βραβείο «Έργο Ζωής».

 

Το κοινό χειροκρότησε θερμά την κυρία Αλίκη Τσιαμούρα για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά της στην κοινωνία της Δράμας και τον κύριο Λεωνίδα Κουρσούμη ο οποίος συγκίνησε τους παρευρισκόμενους με την προσωπική του ιστορία.

 

Το βραβείο που αντιπροσωπεύει την πολυετή και πολυσχιδή εθελοντική δράση σε ανθρώπους που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια προσφέροντας υλική, πνευματική, ιατρική ή ηθική υποστήριξη στο συνάνθρωπο σε ανάγκη.

 

Αλίκη Τσιαμούρα – Πρόεδρος της «Ένωσης Κυριών Δράμας»: «Η σημερινή βράβευση είναι απόδειξη για το έργο μας».

 

Λεωνίδας Κουρσούμης-Παλαιοπωλείο των Αστέγων: «Να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό».

 

 

Με το βραβείο «Μάθημα Ζωής» τιμήθηκε ο κύριος Λεωνίδας Κουρσούμης.

 

Το βραβείο αυτό απονέμεται στους ανθρώπους που ξεπερνούν τις δυσκολίες της ζωής τους και προσφέρουν εθελοντικά στο «εμείς», συμβάλλοντας στην κοινωνική αναγέννηση του τόπου, ενώ αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

 

Η ζωή του κυρίου Λεωνίδα Κουρσούμη είναι άξια θαυμασμού. Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης, το 2016, μένει άνεργος και περιέρχεται σε κατάσταση αστεγίας για 18 μήνες.

 

Ο κύριος Κουρσούμης δημιουργεί μαζί με άλλους δυο αστέγους το Παλαιοβιβλιοπωλείο των Αστέγων. Κατάφεραν να ιδρύσουν μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση με όραμα να βοηθήσουν και άλλους αστέγους.

 

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί»: «Εξυμνούμε την αξία του εθελοντισμού και της προσφοράς».

 

Η δημοσιογράφος κυρία Σία Κοσιώνη παρουσίασε την τελετή των Βραβείων.

Ο επίλογος της εκδήλωσης ήταν μελωδικός καθώς ο συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους μετά την τιμητική του διάκριση από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» έπαιξε στο πιάνο το τραγούδι που έχει συνθέσει με τίτλο «Σ’αγαπώ». Τον συνόδευσαν με τις φωνές τους η Όλγα Βενετσιάνου και ο Βασίλης Πορφυράκης.

www.cnn.gr

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!