Βρήκαν φοβερή υπερ-δηλητηριώδη οχιά με δυο κεφάλια


Δεν φτάνει που πρόκειται για ένα από τα πιο υπερ-δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο, αυτή η οχιά του Ράσελ είχε και δυο κεφάλια, δίνοντας άλλο νόημα στην λαϊκή έκφραση: «οχιά διμούτσουνη».

Το συγκεκριμένο δικέφαλο ερπετό μήκους 11 εκατοστών είχε δύο κεφάλια, οπλισμένα και τα δύο με ένα φοβερό δηλητήριο.

Το φίδι εντόπισαν στελέχη της ινδικής δασική υπηρεσίας και μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Haffkine, στην Βομβάη.

Όπως αναφέρει ο δασοφύλακας Σουσάντα Νάντα η συγκεκριμένη οχιά του Ράσελ οφείλει την ιδιομορφία της σε κάποια γενετική ανωμαλία.

«Διπλός κίνδυνος. Η οχιά του Ράσελ είναι και με διαφορά πιο επικίνδυνη από τα πιο δηλητηριώδη φίδια, καθώς το δηλητήριό της έχεις παρενέργειες ακόμη κι αν γλιτώσεις το αρχικό δάγκωμα».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι παρά το μικρό μέγεθος του αδένα που περιέχει το δηλητήριο της οχιάς του Ράσελ-δεν ξεπερνά σε διαστάσεις ένα φασόλι-οι συνέπειες του δαγκώματός της είναι φοβερές.

Είναι τόσο τοξικό που ακόμα κι αν επιζήσεις του δαγκώματος, τα προβλήματα στον οργανισμό των θυμάτων εξακολουθούν για πολύ καιρό.

Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις επιζώντων από δάγκωμα οχιάς του Ράσελ που τους έπεσαν τα μαλλιά και όλη η τριχοφυΐα στο σώμα τους, έχασαν βάρος, ενώ απώλεσαν και την όποια σεξουαλική επιθυμία και ικανότητα αναπαραγωγής.



πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!