Βελτιώνεται η κατάσταση του Μπόρις Τζόνσον: Περπατάει στον θάλαμο και συζητά με τους γιατρούς


Νέο ανακοινωθέν αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού, έδωσε στη δημοσιότητα η Ντάουνιγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τη νόσο COVID-19, περπατάει ήδη στον θάλαμο και συζητά με τους γιατρούς, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού την Παρασκευή.

«Ο πρωθυπουργός μπόρεσε να κάνει σύντομους περιπάτους, ως μέρος της φροντίδας που λαμβάνει για την ανάκαμψή του. Έχει μιλήσει με τους γιατρούς του και ευχαριστεί ολόκληρη την νοσοκομειακή ομάδα για την απίστευτη φροντίδα που έχει λάβει», επεσήμανε η Ντάουνιγκ Στριτ.

Ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε τρεις νύχτες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο St Tomas στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματα του επιδεινώθηκαν, αφού είχε διαγνώστηκε με κορονοϊό πριν από δύο εβδομάδες.

Την Πέμπτη το βράδυ το γραφείο του Τζόνσον ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός είχε μεταφερθεί από την εντατική σε έναν κανονικό θάλαμο.

Σύμφωνα με τις πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ η ανάκαμψη του θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα μήνα και μετά από αυτή η επιστροφή στα καθήκοντα θα πρέπει να είναι βαθμιαία, καθώς οι ασθενείς με COVID-19 που βρίσκονται στη ΜΕΘ διανύουν έναν μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!