Ο Βασίλης Ζούλιας θεωρείται μετρ  του κομψού γυναικείου στυλ και ένας από τους κορυφαίους  Έλληνες σχεδιαστές. Λίγες ημέρες αφότου παρουσίασε την demi-couture συλλογή του, για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2016-2017, στο πλαίσιο της Athens Xclusive, τιμώντας το iconic μοντέλο της Vogue, την Fiona Von Thyssen, το peoplegreece.com μίλησε μαζί του, για την έμπνευσή του, τις προτάσεις του, το πώς μπορεί κάθε γυναίκα να είναι σικ, αλλά και τις εξαρτήσεις του.

Η νέα κολεξιόν και το κορίτσι με το υπέροχο βλέμμα και την αριστοκρατική ομορφιά

Ποια στοιχεία της παλιάς Αθήνας αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τις δημιουργίες σας; Η παλιά Αθήνα δεν είναι συνέχεια στην έμπνευση μου.

Πως η Fiona Von Thyssen συντέλεσε στην δημιουργία τις κολεξιόν; Η Fiona είναι μια μοναδικής ομορφιάς γυναίκα και σχεδόν ιστορική μορφή στην παγκόσμια ιστορία της μόδας. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει φωτογραφηθεί από τους σπουδαιότερους φωτογράφους όπως τον Cecil Beaton τον Richard Avedon και τον Henry Clarke για περιοδικά όπως το Vogue και το Bazaar. Ήταν μεγάλη μου τιμή που παραβρέθηκε στην επίδειξη μου που ήταν εμπνευσμένη και αφιερωμένη σε εκείνη.

zoulias koleksion 1

Μιλήστε μας για τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν στα σύνολα που προτείνετε για την Άνοιξη και το Καλοκαίρι του 2017. Τα στοιχεία που πρωταγωνιστούν είναι τα μπροκάρ και οι δαντέλες σε κυρίως cocktail φορέματα.

Στο catwalk της AXDW θαυμάσαμε υπέροχες ρετρό γόβες. Αν θυμόμαστε καλά, είχατε ξεκινήσει την καριέρα σας στο design με παπούτσια και αξεσουάρ. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη συνολική αίσθηση μιας εμφάνισης; Από πότε οι μυτερές γόβες είναι ρετρό; Οι μυτερές γόβες τα τελευταία 30 χρόνια σχεδόν είναι συνεχώς στην μόδα αποδεικνύοντας κάθε σεζόν την διαχρονικότητα τους. Μόνο ρετρό δεν είναι – είναι απόλυτα μοντέρνες ακριβώς επειδή είναι κλασικές.

Αν σας ζητούσαν να ξεχωρίσετε τα τρία πιο αγαπημένα σας κομμάτια από την συλλογή, ποια θα ήταν αυτά; Τρία μαύρα cocktail φορέματα.

zoulias koleksion 2

«Το μόνο που δεν χρειάζεται για μία σικ εμφάνιση είναι τα λεφτά»

Πιστεύετε ότι η σημερινή Ελληνίδα μπορεί να υιοθετήσει τo υπέροχο στυλ της Fiona Von Thyssen; Φυσικά! Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να την λατρεύουν και να την θαυμάζουν για το στυλ της;

Με δεδομένη την κατάσταση στην χώρα μας, μπορεί η σύγχρονη Ελληνίδα, κατά τη γνώμη σας, να υιοθετήσει μία πιο σικ εμφάνιση στην καθημερινότητά της, ή μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις; Το μόνο που πραγματικά δεν χρειάζεται κάποιος για να έχει μια σικ εμφάνιση είναι χρήματα. Μια πραγματικά κομψή γυναίκα έχει και δικό της προσωπικό στυλ που σημαίνει δεν ακολουθεί την μόδα, δεν χρειάζεται να έχει ρούχα και παπούτσια των τελευταίων τάσεων γιατί τότε είναι θύμα της μόδας, fashion victim.

Ποια γυναίκα του παρελθόντος θα θέλατε πολύ να ντύσετε και ποια γυναίκα του σήμερα; Την Jackie Kennedy από το παρελθόν και την Kate Blanchet από το σήμερα.

zoulias koleksion 3

Η απεξάρτηση από τα ναρκωτικά και οι νέες εξαρτήσεις

Έχετε κλείσει 25 χρόνια «καθαρός»  από ουσίες. Πόσο άλλαξε η κοσμοθεωρία σας και η δημιουργικότητά σας όταν καταφέρατε να απαλλαγείτε από τις εξαρτήσεις; Όταν έμεινα καθαρός είχα ήδη μια πολύ επιτυχημένη, δημιουργική πορεία μόνο που νόμιζα ότι χωρίς ουσίες δεν θα μπορούσα ποτέ ξανά να εκφραστώ και να δημιουργήσω. Αυτό φυσικά δεν ίσχυε γιατί μένοντας και κυρίως παραμένοντας σε αποχή, πιστεύω ξεδιπλώθηκε το δημιουργικό μου ταλέντο με τρόπους που ούτε καν είχα τολμήσει να φανταστώ. Όπως να βάλω την υπογραφή μου σε δικές μου δημιουργίες. Το να κόψω τις ουσίες ήταν το μεγαλύτερο δώρο που έκανα στον εαυτό μου και είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτό.

Λαμβάνετε αυτά τα χρόνια μηνύματα από ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από εξαρτήσεις και έχουν πάρει κουράγιο από το δικό σας παράδειγμα, καθώς μοιραστήκατε δημοσίως την ιστορία σας; Φυσικά και λαμβάνω κάθε φορά και είναι και ο απολυτά μόνος λόγος που το κάνω. Πιστεύω ότι τα πρόσωπα που έχουν κάποια δημόσια προβολή πρέπει να μιλάνε για αυτό. Όπως έχουν κάνει και ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Θοδωρής Αθερίδης. Πρέπει να μιλάμε για την εμπειρία μας και, κυρίως, για το ότι γίνεται κάποιος με την ειδική βοήθεια και ποτέ μόνος του… να μείνει και κυρίως να παραμείνει καθαρός.

zoulias koleksion

Ποιες είναι οι ανώδυνες, αλλά αγαπημένες, σας καθημερινές «εξαρτήσεις» σήμερα; Δυστυχώς είναι αρκετές και όχι τόσο ανώδυνες… Σαν τις τηγανητές πατάτες ας πούμε!