Tην τιμητική του έχει…ο Γιάνης Βαρουφάκης με το τέλος του τρίτου προγράμματος στήριξης. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ που συνέδεσε το όνομα του με τη πιο δύσκολη στιγμή του ελληνικού «δράματος» τα τελευταία οκτώ χρόνια, επανέρχεται και με συνέντευξη του στη Bild υποστηρίζει ότι το 2015 η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να σωθεί αλλά να χρεοκοπήσει…

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο ίδιο σημείο, στην ίδια μαύρη τρύπα και συνεχίζει να βυθίζεται ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα. Ενας από τους λόγους είναι οι απαιτήσεις των πιστωτών για περικοπές που εμποδίζουν τις επενδύσεις και την κατανάλωση», υποστηρίζει ακόμη ο κ. Βαρουφάκης και προσθέτει:

«Το κρατικό χρέος της Ελλάδας δεν έχει μειωθεί αλλά αυξηθεί. Απλά έχουμε περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσουμε ακόμα περισσότερα χρέη. Παρά τα μέτρα διευθέτησης του χρέους που ελήφθησαν δύο φορές, το χρέος αυξήθηκε. Το κράτος παραμένει χρεοκοπημένο, οι πολίτες έχουν γίνει φτωχότεροι, οι εταιρείες εξακολουθούν να χρεοκοπούν και το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25%. Οι εταιρείες χρωστούν χρήματα η μία στην άλλη και στο κράτος. Από την πλευρά του το κράτος χρωστά τεράστια ποσά σε εταιρείες».

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com