Η Βασιλική Μιλλούση στις 29 Οκτωβρίου ανακοίνωσε με μια ανάρτηση στο Instagram πως σταματά την ενεργό δράση στην ενόργανη γυμναστική.

Η πρωταθλήτρια παραχώρησε μια συνέντευξη στη «Φωλιά των Κου-Κου» όπου μίλησε για το πώς ένιωσε τη στιγμή που έκανε εκείνη την ανάρτηση ενώ θυμήθηκε και τις πιο δυνατές στιγμές στην καριέρα της.

«Είναι περίεργο να είμαι εδώ μέσα και να μην ξεκινάω προπόνηση. Πήγα σε τρεις Ολυμπιάδες, καιρός να πάει κάποια άλλη. Το σκεφτόμουν πολύ, ήμουν μόνη μου στο δωμάτιό μου στη Ντόχα, ήταν βράδυ. Πατάω το κουμπί και σκέφτομαι «Αυτό ήταν τελείωσε» και βάζω τα κλάματα. Συνειδητοποίησα ότι και να θέλω να αλλάξω γνώμη δε γίνεται. Το έχω ανακοινώσει..Δε ξεπέρασα ποτέ την πτώση μου στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Κυρίως γιατί το είχα πιστέψει σε αυτό περισσότερο από όλα. Είχα εναποθέσει τις ελπίδες μου σε αυτόν τον αγώνα και αυτός να είναι ο τελευταίος μου. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν πήρα το εισιτήριο να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 12 χρόνια και ενώ με είχαν σταματήσει χωρίς τη θέλησή μου, ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα. Και φυσικά το μετάλλιο που πήρα στο Ολυμπιακό Τουρνουά», ανέφερε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης μίλησε για το ρόλο που έπαιξε ο σύντροφός της, Λευτέρης Πετρούνιας σε αυτή την απόφαση ενώ ξεκαθάρισε πως η απόσυρσή της δεν οφείλεται στην επιθυμία την να δημιουργήσει οικογένεια.

«Ο Λευτέρης είναι εντελώς ορθολογιστής και ρεαλιστής. Μπορώ να σου πω ότι με παρακίνησε και να το κάνω. Ήξερε ότι αν θα φτάσω, θα φτάσω στους Ολυμπιακούς και αν θα φτάσω στους Ολυμπιακούς θα πάω και στους επόμενους. Πρέπει να προχωρήσω τη ζωή μου, να κάνω άλλα πράγματα…Κάποια στιγμή θα έρθει και η οικογένεια. Δεν είναι ο λόγος που σταματάω. Κάποια στιγμή θα κάνω την οικογένειά μου. Η οικογένεια είναι ευλογία για μένα αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος που σταματάω. Πολύς κόσμος με ρώτησε, με ρώτησαν και αν είμαι έγκυος», είπε.

Δε θα μπορούσε βέβαια να μην αναφερθεί και στον άθλο που έκανε ο Λευτέρης Πετρούνιας αφού κατάφερε να κερδίσει το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, λίγες μέρες πριν μπει χειρουργηθεί στον ώμο του.

«Αυτή τη φορά ήταν λίγο διαφορετικά από τις άλλες φορές γιατί ήξερα πόσο πονάει. Κανονικά δε θα αγωνιζόταν αλλά όταν αποσυμπιέστηκε και ενώ είχε πει ότι δε θα αγωνιστεί κάτι γύρισε μέσα του και είπε ότι θα το κάνει. Στα μάτια μου η δύναμη αυτή που έβγαλε και ενώ ξέρω ότι είναι πολύ δυνατός άνθρωπος, γιγαντώθηκε», κατέληξε.

Δείτε το απόσπασμα