Είναι 51 ετών, κατά των αισθητικών επεμβάσεων και προσπαθεί να εξηγήσει γιατί οι γυναίκες πρέπει να συμφιλιωθούν με το χρόνο. Είναι ακομπλεξάριστη, μιλά χωρίς ενοχές, δεν κρύβει την ηλικία της και θέλει πολύ να γίνει γιαγιά. «Θεού θέλοντος, νομίζω ότι θα είμαι η καλύτερη γιαγιά του κόσμου, θα είμαι η ωραιότερη γιαγιά του κόσμου… », λέει η Βάνα Μπάρμπα.

«…δεν πρέπει να γίνουμε όλες μούμιες από τα botox. Είμαι εναντίον των επεμβάσεων, δεν θέλω να γίνω ροφός. Προχτές πήγα σε ένα τραπέζι και ήταν όλες ίδιες, σαν ροφοί… Μεγαλώστε ωραία, κυρίες μου!», συμπληρώνει σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό You Weekly και στην Τζώρτζια Συρίχα.

Η προσωπική της ζωή είναι σε δεύτερη μοίρα αλλά θέλει να βρει ένα σύντροφο για να συνεχίσει τη ζωή της. «Σύντροφο δεν έχω ακόμα αλλά πιστεύω ότι κάτι καλό θα έρθει στη ζωή μου. Δεν θα πήγαινα με νέο άντρα, ποτέ δεν μου άρεσαν και δεν πήγα… Θέλω έναν άντρα 55 και πάνω να είναι βαρύ το βήμα του…», λέει ενώ για ένα ενδεχόμενο γάμο απαντά «Είχα προτάσεις γάμου από όλους μου τους άντρες και κάθε φορά όταν ήταν να παντρευτώ το έσκαγα, νόμιζα ότι θα πνιγώ, είχα φοβία… ».