Αυτοί είναι που εγκλώβιζαν ηλικιωμένους στα σπίτια τους και τους έκλεβαν


Στη δημοσιότητα, δόθηκαν μετά από  Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ημεδαπών, που συνελήφθησαν στις 2-6-2018, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δύο συλληφθέντες μαζί με συνεργούς τους που αναζητούνται και έχοντας διακριτούς ρόλους, μετέβαιναν σε οικίες ηλικιωμένων και ένας εξ αυτών, με το πρόσχημα του υποψήφιου ενοικιαστή ακινήτου ή του συντηρητή ανελκυστήρων, εισέρχονταν σε αυτές.

Στη συνέχεια παρέσυρε τους ενοίκους στη βεράντα ή στην κουζίνα, προκειμένου να συζητήσουν, φροντίζοντας παράλληλα να αφήσει ανοικτή την κυρία είσοδο, από την οποία εισέρχονταν οι υπόλοιποι.

Κατά τη διάρκεια της απασχόλησης των ενοίκων, τα μέλη της σπείρας ερευνούσαν τους χώρους του σπιτιού και αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα. Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί πέντε  περιπτώσεις κλοπών με την παραπάνω μέθοδο.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 12-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6391200 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

 

Δείτε εδώ τα στοιχεία και φωτογραφίες τους


πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!