Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως το νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί πριν από τη Eurogroup της 21ης Ιουνίου, που κρίνει την ολοκλήρωση του προγράμματος και το ζήτημα του χρέους. Αντιρρήσεις αντισυνταγματικότητας πρόβαλε η ΔΗΣΥ, με την έναρξη στην Ολομέλεια, της σχετική συζήτησης.

Τι προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, πρωτογενή πλεονάσματα πάνω από 3,5%, όσες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης θα έχουν σημαντική μείωση φορολογίας, ενώ κάθε νεοϊδρυόμενη επιχείρηση κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της, απαλλάσσεται από το καθεστώς ΦΠΑ.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει την ενεχυρίαση του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για περισσότερα από 30 χρόνια και ενσωματώνει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο για την περίοδο 2018 -2022 προβλέπει συνολικό δημοσιονομικό χώρο 7,9 δισ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com