chef Γιώργος Κορδώνης μας δίνει δύο συνταγές του Mandon που θα λατρέψετε- και θα ξετρελάνουν όσους τις δοκιμάσουν!

Σαλάτα Καπρεζε με pesto βασιλικού

Υλικά :

Μοτσαρέλα βουβαλίσια 250 γραμ.

Τραγανά πολύχρωμα ντοματίνια

Πέστο βασιλικού

Κροστινι

Αφρινα Αλάτι

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Πέστο βασιλικού :

120 γραμ. βασιλικός

200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

180 γραμ. βρασμένη πατάτα

Αλάτι πιπέρι

Χυμό από τρία Λάιμ

900 γραμ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3γρ. Ξανθανη

Εκτέλεση

Τα κροστίνι φτιάχνονται με μικρές φέτες ψωμιού που τις ψήνουμε στο γκριλ ή και σε φρυγανιέρα. Αφού λοιπόν ετοιμάσουμε τα κροστίνι, τα βάζουμε στην άκρη και φτιάχνουμε την σάλτσα pesto. Τοποθετούμε όλα τελικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε εκτός του ελαιολάδου και προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι  στο τέλος . Έπειτα, στήνουμε το πιάτο μας όπως στην φωτογραφία και περιχύνουμε με σάλτσα Pesto.

 

 Baba Au Rhum

Υλικά Για τη ζύμη :

1 kg αλεύρι πολυτελείας

100 γραμ. ζάχαρη

19 αυγά

50 γραμ. Μαγιά νωπή

400 γραμ. βούτυρο

Μία πρέζα αλάτι

 

Για το σιρόπι:

500 γρ ζάχαρη

500 γραμ. ζάχαρη

1 lt νερό

Ξύσμα  Εσπεριδοειδών

70 γραμ. Ρούμι

 

Εκτέλεση (Ζύμη) :

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο φτερό στο μίξερ εκτός από το αλάτι και το βούτυρο .

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί  Μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος

Έπειτα με ένα σύρμα χτυπάμε το βούτυρο με το αλάτι μέχρι να αφρατέψει

Ενώνουμε τα δύο μείγματα  στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν .

Τοποθετούμε τη ζύμη σε κορνέ  Και γεμίζουμε τις φόρμες τις οποίες έχουμε βουτυρώσει πριν μέχρι τη μέση.  Αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό περιβάλλον  Να διπλασιαστεί σε όγκο  και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά .

 

Σιρόπι :

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και Τοποθετούμε στη φωτιά .Από τη στιγμή που το σιρόπι θα Αρχίζει να κοχλάζει το αφήνουμε για 3 λεπτά στη φωτιά. Με το που βγουν οι μπαμπάδες από τον φούρνο τους αφήνουμε να Να ξεκουραστούν και έπειτα Τους βαφτίζουμε για 1 λεπτό μέσα στο σιρόπι .

 

 Κρέμα Λεμόνι :

260 γραμ. αυγά

280 γραμ. ζάχαρη

300 γραμ. λεμονί

3γρ αγαρ

350 γραμ. βούτυρο

 

Εκτέλεση :

Βράζουμε το αγαρ με το χυμό λεμόνι Τοποθετούμε τα αυγά την ζάχαρη και το μείγμα λεμόνι ,αφού έχει κρυώσει ,σε μία μπασίνα την οποία έχουμε τοποθετήσει σε Μπεν Μαρί  Και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να φτάσει 70 βαθμούς Κελσίου .  Αποσύρουμε την μπασίνα από τη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα το βούτυρο στο ζεστό μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί . Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει .

 

Coulis   Φρούτα του δάσους :

300 γραμ. φρούτα του δάσους

150 γραμ. ζάχαρη

100 γραμ. νερό

 

 Εκτέλεση :

Βράζουμε όλα τα υλικά για 3 λεπτά .

 

Μόλις έχουμε όλα τα υλικά έτοιμα, διαμορφώνουμε το πιάτο μας όπως στην φωτογραφία και γαρνίρουμε με200 γρ φυτική κρέμα σε σαντιγί.

Info
Mandon
Ερμού 21, 546 24 Θεσσαλονίκη

231-6009396

 

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.