Από την αρχή της πανδημίας έχουν αποσταλεί 775 εκατ. sms για μετακίνηση


Στα 775 εκατομμύρια ανέρχονται τα sms μετακίνησης που απεστάλησαν κατά την περίοδο της πανδημίας, δηλαδή τους μήνες που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργο Γεωργαντά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25, Κλέωνα Γρηγοριάδη, ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως αν και αρκετές χώρες έχουν θέσει σε λειτουργία μόνο τις έγχαρτες βεβαιώσεις μετακίνησης, η ελληνική κυβέρνηση θέλησε να θέσει σε εφαρμογή εναλλακτικούς και πιο χρηστικούς τρόπους εξυπηρέτησης των πολιτών.

«Χρησιμοποιήσαμε τα sms. Η γενική εικόνα είναι ότι λειτουργούν πολύ χρηστικά. Στις δύο περιόδους με απαγορευτικά μέτρα, Μάρτιος – Μάιος και Νοεμβριος έως σήμερα, υπήρξαν 775 εκατ. sms» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς για να προσθέσει «σκεφτείτε αν αντί των μηνυμάτων έπρεπε να βγουν 775 εκατ. φύλλα χαρτιού».

Αναφορικά δε με την προστασία των προσωπικών δεδομένων εξήγησε πως μετά την αποστολή του απαντητικού μηνύματος τα δεδομένα διαγράφονται.

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης υποστήριξε ότι πρέπει να καταργηθεί η διαδικασία αποστολής sms για την άδεια μετακίνησης.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!