Απαξιωτικές δηλώσεις Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξία μέσα στο ΝΑΤΟ – Πρόκληση κι από Ακάρ


Σε νέες προκλητικές, αλλά και απαξιωτικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με ανάρτηση που ανέβασε το ΝΑΤΟ για τη Μικρασιατική Καταστροφή και την οποία στη συνέχεια «κατέβασε» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξία μέσα στο ΝΑΤΟ».

Οι αρνητικές δηλώσεις της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για την Τουρκία δεν μπορούν να βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ της Άγκυρας και της Συμμαχίας, δήλωσε προκλητικά ο γιαλαντζί σουλτάνος.

«Η αρνητική προσέγγιση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το Anadolu, 

Συνεχίζοντας την προκλητική ρητορική κατά της χώρας μας, ανέφερε ότι «Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ» προσθέτοντας ότι η συμμαχία είναι ισχυρή με την Τουρκική Δημοκρατία.

Προκλητικό σόου Ακάρ: Πέταξε με F-16 πάνω από το Βόρειο Αιγαίο

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας εναντίον της Ελλάδας. Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε και επίδειξη δύναμης, συμμετέχοντας σε πτήση με πολεμικό αεροσκάφος, πάνω από τα Δαρδανέλια.

Μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς πέταξε με F-16 πάνω από το Bόρειο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος εκδήλωσης για την έναρξη της νέας σεζόν εκπαίδευσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, που έδωσε το «παρών», ο Τούρκος υπουργός φόρεσε ειδική στολή και πέταξε με μαχητικό αεροσκάφος σε μια «ειδική πτήση πάνω από το Bόρειο Αιγαίο», όπως αναφέρει η εφημερίδα Hurriyet.

 Οπως μετέδωσε νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Χουλουσί Ακάρ είπε προκλητικά, κατά τη διάρκεια τελετής της Πολεμικής Αεροπορίας, ότι «το ΝΑΤΟ και τρίτες χώρες θα πρέπει να δουν τις ενέργειες της Ελλάδας οι οποίες δεν συνάδουν με τη φιλία ή τη συμμαχία».

«Η Άγκυρα παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Αθήνας που παραβλέπουν το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Η Τουρκική Δημοκρατία θα συνεχίσει να αντεπιτίθεται στην ανυπακοή της Ελλάδας», ανέφερε ο Ακάρ, δυναμιτίζοντας κι άλλο το κλίμα των τελευταίων ημερών.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!